Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

”Paralympics är viktigare än OS”

Dela

Kommentar från Sveriges Paralympiska Kommitté gällande regeringens besked om att stötta ansökan till OS och Paralympics 2026.

Johan Strid, Swedish Paralympic Committee and the 2026 bid
Johan Strid, Swedish Paralympic Committee and the 2026 bid

Regeringen har idag, tisdag, äntligen lämnat in den säkerhetsgaranti som krävdes för att Sverige ska ha möjlighet att ansöka om att arrangera OS och Paralympics 2026. Såhär säger Johan Strid, generalsekreterare för Sveriges Paralympiska Kommitté om beslutet. 

– Det här är ett fantastiskt besked för den paralympiska och olympiska idrotten i Sverige. Att få chansen att arrangera ett Paralympics på hemmaplan skulle ge oss det genomslag som krävs för att kunna få fler personer med funktionsnedsättning att börja idrotta, säger Johan Strid, Generalsekreterare för Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté.

Samtidigt hävdar han att Paralympics har en viktigare roll för det svenska samhället än OS.

– Andelen personer med funktionsnedsättning som är fysiskt aktiva är lägre än befolkningen i stort. Det är i vår målgrup som vi kan göra störst skillnad med ett OS och Paralympics. Det gäller såväl folkhälsa, inkludering och social hållbarhet. Det finns ingen annan rörelse som har lika stort genomslag som den Internationella Paralympiska Kommittén för mänskliga rättigheter. 

Nyckelord

Kontakter

Kontakt:
Elias Håkansson, Content Manager, Sveriges Paralympiska Kommitté
070-3412306
elias.hakansson@parasport.se

Bilder

Johan Strid, Swedish Paralympic Committee and the 2026 bid
Johan Strid, Swedish Paralympic Committee and the 2026 bid
Ladda ned bild

Om

Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.parasport.se

Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté är ett av 71 Specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF) och administrerar idrott för personer med rörelsehinder, synskador och utvecklingsstörning inom 15 idrotter.

Vi har ca 37 000 medlemmar organiserade i ca 500 föreningar.

Parasportförbundet innehar även rollen som Sveriges Paralympiska Kommitté med ansvar för den paralympiska idrotten, som även inkluderar idrott organiserad inom ett antal andra SF.

Vi leder också arbetet med Special Olympics Sweden, som är bredd- och motionsidrott för personer med utvecklingsstörning.

Notering: Paralympics är Parasportens motsvarighet till de Olympiska Spelen.

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Tillgänglighetsstipendium gör att fler kan påverka och delta i idrotten i Uppsala5.7.2019 11:00:00 CESTPressmeddelande

För fjärde året i rad delar Parasport Sverige tillsammans med KONE ut sitt Tillgänglighetsstipendium om 50 000 SEK. I år tilldelas stipendiet föreningen Upsala Studenters IF för ambitionen att ge alla medlemmar förutsättningar att påverka och delta i verksamheten, vilket innebär högt ställda mål för att föreningen ska vara tillgänglig från idrottsyta till styrelserum.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum