E.ON Sverige AB

Parkering Malmö bygger laddinfrastruktur i Malmö tillsammans med E.ON

Dela

Parkering Malmö och E.ON har beslutat att ingå ett samarbete för att bygga ut den publika infrastrukturen för laddning av elfordon i Malmö. Sammanlagt 80 laddpunkter kommer att byggas fram till oktober 2018.

Laddpunkterna ska monteras i Parkering Malmös parkeringsanläggningar samt på olika markparkeringsytor runt om i Malmö. Projektet är ett led i det hållbarhetsarbete som både Parkering Malmö och E.ON driver.

Elbilsinnehavet ökar

Tillgången på laddplatser i Malmö har länge varit begränsad samtidigt som elbilsinnehavet ökar. Behovet av att bygga ut infrastrukturen för laddning av elfordon är därmed stort.

- I Malmö finns för närvarande cirka 1100 laddbara fordon och siffran ökar snabbare än riksgenomsnittet. Det är därför viktigt att infrastrukturutbyggnaden sker i samma takt och med vårt projekt så kommer Malmö att kunna hänga med i utvecklingstakten på fordonssidan. Vi bygger därför såväl publik infrastruktur som laddinfrastruktur i samarbete med privata fastighetsägare. Utbyggnaden av publik infrastruktur i samarbete med Parkering Malmö är helt i linje med E.ONs målsättning att bidra till att uthålligt transportsystem, säger Karin Waldén.

En bil står ju parkerad större delen av dygnet och då skall den även kunna laddas, oavsett om den står parkerad i ett parkeringshus eller någon annanstans.

- Detta samarbete ligger helt i linje med Parkering Malmös och Malmö stads ambition gällande utveckling av laddinfrastruktur. Tillsammans med E.ON skapar vi nu förutsättningar för fler bilar i staden som drivs med förnybar energi, säger Tomas Strandberg, VD på Parkering Malmö. 

Projektet kommer att startas upp under hösten 2017 och genomförs med stöd ifrån Naturvårdsverkets Klimatklivsprogram. 

Kontakter

Tomas Strandberg, VD, Parkering Malmö
Tel +46(0) 40 605 69 00
e-post: tomas.strandberg@pmalmo.se

Karin Waldén, ansvarig för e-mobility
Tel +46 (0) 725 156 878
e-post: karin.walden@eon.se

Bilder

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Parkering Malmö är ett helägt kommunalt affärsdrivande bolag med uppdrag är att bygga och förvalta parkeringsmöjligheter på tomtmark i Malmö. Parkering Malmö äger nio parkeringsanläggningar i staden och förvaltar över 45.000 parkeringsplatser.

 

 E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag och har cirka 2 200 medarbetare i Sverige. E.ON bygger laddstationer för elfordon

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum