Göteborg & Co AB

Passa på i påsk: hemestra tryggt i Göteborg!

Dela

Inför påsken och det efterföljande påsklovet, som infaller vecka 14, vill vi inspirera göteborgare och de i närområdet till en riktigt bra semester på hemmaplan. I Göteborg går det att njuta av fluffiga hotelltäcken, fartfyllda naturupplevelser och uteserveringar i vårsol.

–Många göteborgare är väldigt beresta och då är det lätt att missa alla fantastiska upplevelser som väntar strax bakom knuten. Det vill vi ändra på med den här påsklovssatsningen. På goteborg.com, destinationens hemsida, har vi samlat ett stort antal paket och erbjudanden inför påskhelgerna. Sidan är full av inspiration till aktiviteter att göra tillsammans med familjen, säger Andrea Jovell, chef på Marknad och kommunikation på Göteborg & Co.

Påsk-hemester på hotell
Byt ut morgonstress och disk mot mjuka sängar, god frukost och glada minnen. Många av hotellen i Göteborg har coronaanpassade påskerbjudanden, både det lyxigt avkopplande eller aktivt roliga.

Påskmys på leriga stigar och höga höjder
Göteborg har något för alla. Allt från teknisk stigcykling bland rötter och stenar till fina fikautflykter med vackra vyer eller varför inte testa på höghöjdsklättring bland trädtopparna?

–För den som tillbringat alltför många timmar på hemmakontoret vid köksbordet kanske en slottsutflykt och en tipspromenad i vackra omgivningar kan locka? För andra kanske en övernattning och en god påsklunch på en uteservering mitt i city är precis vad som behövs för att känslan av semester ska infinna sig. Oavsett vad just du längtar efter är det ett utmärkt tillfälle att passa på i påsk, fortsätter Andrea Jovell.

Ingen påsk utan påskgodis från Västkusten
Njut av Göteborgs och västkustens alldeles egna unika ”godis”. Lagom till påsk, när vintern är över och vattnet fortfarande är kallt och krispigt är havsdelikatesserna som allra godast. Är ni ute efter traditionell påskmat kan ni slå er ner på en av Göteborgs alla restaurangers uteserveringar som servererar mat där närodlat genomsyrar menyn.

Påskpyssla vid havet
Byt ut den traditionella äggmålningen mot påskpyssel vid havet, där sälsafari och krabbfiske är några exempel på allt det roliga. För att toppa det hela kan ni njuta av god mat på en av skärgårdens fantastiska restauranger och ta del av en vy i världsklass.

Påsklunch runt lägerelden
Är ni sugna på att grillmysa runt lägerelden så är möjligheterna oändliga. Den lite lyxigare medhavda påsklunchen kan inhandlas på någon av Göteborgs saluhallar. Vackra grillplatser hittas bland annat vid Delsjön, i Änggårdsbergens naturreservat, i den centralt belägna Slottsskogen eller Vättlefjäll. Kanske det är så pass varmt i påsk att en natt under stjärnklar himmel är ett alternativ?

Bryt av vardagen med ett miljöombyte och nya upplevelser. Passa på i påsk!

Alla paket och erbjudanden finns på www.goteborg.com

Kontakter

Petra GamerdingerPR Manager - Press & Medierelationer

Presskontakt och pressansvarig på Göteborg & Co. Ansvarar för internationell destinations-PR i Tyskland och USA.

Tel:+46705723327petra.gamerdinger@goteborg.com

Bilder

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

Elva hållbara upplevelser i Göteborg8.7.2021 08:30:00 CEST | Pressmeddelande

Som världens mest hållbara stad att besöka 2021, utsedd av Lonely Planet, erbjuder Göteborg många härliga hållbara upplevelser att njuta av i och runt staden. Tågförbindelserna hit är bra, nästan alla hotell är miljödiplomerade och du promenerar med lätthet runt till det mesta. Naturen finns runt knuten eller för den delen mitt i stan. Här ger vid dig elva upplevelser för en grönare svemester nu i sommar.

Göteborgs Kulturkalas 2021 – det största minsta någonsin30.6.2021 11:39:52 CEST | Pressmeddelande

När Göteborgs Kulturkalas drar igång den 20–22 augusti är det det minsta och samtidigt det största någonsin. Med nyheten Kulturpresenten, där du bokar och får hem din alldeles egna kulturupplevelse, och med programpunkter på 70 platser över hela Göteborg. Standup på Kajskjul 8, streamade konserter, konstvandring i Hammarkullen och Breakdance i Kviberg, välj din favorit från årets Kalas!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum