Trafik och samhälle

Påstigning sker genom framdörrarna igen på bussarna i Bålsta och Enköping

Dela

Sen mitten av december 2020 har framdörrarna öppnats succesivt på de UL-bussar som fått godkänt förarskydd av arbetsmiljöverket. Nu har ett godkänt förarskydd installerats på samtliga UL-bussar i Bålsta och Enköping. På bussar med detta skydd ska påstigning framöver ske genom framdörrarna.

De 19 bussarna som nu har öppna framdörrar i Bålsta och Enköping körs av Transdev. Se nedan vilka linjer som ingår. Det långsiktiga målet är att återgå till påstigning fram och avstigning bak i samtliga bussar som går i ULs trafik, för att underlätta flödet i bussarna samt göra det möjligt att kommunicera med förarna och använda biljettmaskinen.

-        Vi har arbetat hårt tillsammans med våra skyddsombud för att få fram ett godkänt förarskydd så det är positivt att vi nu kan öppna framdörrarna igen säger Anne Falker på Transdev, som kör kollektivtrafik i Bålsta och Enköping på uppdrag av UL.

Genom att resenärer nu återigen kommer gå på genom framdörrarna och av genom bakdörrarna kommer det vara lättare att hålla avstånd vid av- och påstigning eftersom man slipper trängas i bakdörrarna. Dessutom kommer föraren enklare kunna se när bussen har tillräckligt med passagerare.

Resenärerna har inte kunnat blippa sitt UL-kort eller köpa enkelbiljetter så länge framdörrarna varit stängda eftersom biljettmaskinen sitter vid framdörren men det kommer fungera på de bussar där påstigning sker genom framdörren.

Eftersom förarskyddet ännu inte finns på samtliga ULs bussar kommer det finnas en del bussar som har påstigning fram och andra bussar som har påstigning genom bakdörren samtidigt i trafik. Det kommer synas tydligt på bussarnas dörrar var man ska gå på för att underlätta för resenärerna.

-        Håll utkik efter de gula dekalerna på dörrarna för att veta om du ska kliva på genom bak- eller framdörrarna. Och glöm inte att ha en giltig biljett att visa upp när du kliver på, säger Helena Klange, presschef på UL.

De bussar i Bålsta och Enköping som nu fått installerade förarskydd är:

Bålsta: Linje 301, 302, 303, 304, 305, 310 och 311

Enköping: Linje 201, 202, 203, 204, 210, 211, 212, 215, 216, 220, 221 och 876

För mer information:

Helena Klange, presschef UL 070-367 73 44

Anne Falker, områdeschef Transdev, 0171- 304 65

Nyckelord

Om

Trafik och samhälle
Trafik och samhälleFölj Trafik och samhälle

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafik och samhälle

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum