Kompetensföretagen

Patrik Eidfelt ny förbundsdirektör för Kompetensföretagen

Dela

Patrik Eidfelt är ny förbundsdirektör för Kompetensföretagen. Patrik kommer senast från rollen som enhetschef på Arbetsgivarservice och förhandlingschef på Almega Tjänsteföretagen.

Förbundsdirektör
Förbundsdirektör

 - Jag ser mycket fram emot att få driva Kompetensföretagens frågor. Våra medlemmar har under flera decennier utvecklat nya kompetenslösningar inom ramen för den svenska modellen så att alla konsulter idag har kollektivavtal, försäkringar och tjänstepension. Vi fyller en mycket viktig roll på arbetsmarknaden för företagens kompetensförsörjning och för medarbetare som vill arbeta mer flexibelt, säger Patrik Eidfelt.

Kompetensföretagen är ett av sju förbund inom Almega. Patrik är jurist och kommer närmast från rollen som enhetschef inom Arbetsgivarservice, där han ansvarat för en av Almegas tre förhandlingsenheter, och som förhandlingschef på Almega Tjänsteföretagen. Patrik har lång erfarenhet av att leda kompetenta team, förhandla kollektivavtal och utvecklande partsarbeten.

- Patriks dokumenterade expertis och erfarenhet av förhandlingsfrågor kommer att bli en stor tillgång för medlemmarna. Han har förmågan att driva viktiga frågor för att stärka och utveckla branschen och vårt bidrag till samhällsnyttan, säger Eva Domanders styrelseordförande Kompetensföretagen.

Idag är cirka 2 procent av Sveriges arbetsföra befolkning anställda i ett av Kompetensföretagens medlemsföretag och cirka 93 000 personer är helårsanställda. De drygt 680 auktoriserade medlemmarna representerar cirka 70 procent av hela branschen.

- Medlemsföretagen i Kompetensföretagen spelar en allt viktigare roll på dagens arbetsmarknad och i dagens samhälle. Varje år sysselsätter kompetensföretag
260 000 människor, varav hela 60 000 är födda utanför Sverige. Samtidigt hjälper företagen sina kunder att kunna bli och förbli flexibla och effektiva, och därmed skapa konkurrenskraft och tillväxt i Sverige. Som ny förbundsdirektör för Kompetensföretagen kommer Patrik Eidfeldt att fortsätta förbundets viktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för kompetensföretag så att de kan växa och anställa och bidra till en öppnare och mer inkluderande arbetsmarknad, säger Anna Karin Hatt, VD Almega.

Patrik tillträdde som förbundsdirektör den 10 juni 2019.

För mer information:
Carina Kit, Kommunikationschef
Tel: 076 525 88 17

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Förbundsdirektör
Förbundsdirektör
Ladda ned bild

Länkar

Om

Kompetensföretagen
Kompetensföretagen
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

https://www.kompetensforetagen.se

Under 2017 satte våra medlemmar drygt 250 000, varav 55 000 utrikes födda, personer i sysselsättning via personaluthyrning, omställning och direkta rekryteringar.

Kompetensföretagen är en arbetsgivar- och branschorganisation för personaluthyrnings-, omställnings- och rekryteringsföretag med fler än 600 medlemsföretag. Vi ingår i Almega och är medlem i Svenskt Näringsliv.

Kompetensbranschen erbjuder kunder och medarbetare stor flexibilitet och trygghet. Grunden för verksamheten är att kunderna får tillgång till rätt kompetens vid rätt tillfälle för att kunna verka effektivt. Medarbetarna får möjlighet att utvecklas på en föränderlig arbetsmarknad med den trygghet som erfarenhet och kompetens från många olika arbetsplatser ger.

I vår bransch bedöms människor enbart efter kunskaper och kompetens.  www.kompetensforetagen.se

Följ Kompetensföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kompetensföretagen

Bra att korttidsarbete omfattar hela tjänstesektorn3.4.2020 12:04:32 CESTPressmeddelande

Riksdagen har nu fattat beslut om att införa ett nytt system med korttidsarbete. I de ursprungliga skrivningarna av lagen omfattades inte hela tjänstesektorn. I beslutet som klubbas av riksdagen är detta ändrat och såväl konsulter, bemanningsföretag, vård- och omsorgsföretag, utbildningsföretag, upphandlad trafik och statliga bolag omfattas nu av systemet. Almega och de förbunden har varit pådrivande bakom detta och välkomnar beslutet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum