BioInnovation

Per Edström tar över programchefsrollen i BioInnovation

Dela

Ett för programmet välkänt ansikte tar över programchefsrollen i det strategiska innovationsprogrammet BioInnovation när Anna Wiberg nu väljer att gå vidare till nya utmaningar.

Per Edström, tillträdande programchef BioInnovation. Foto: Urban Jörén
Per Edström, tillträdande programchef BioInnovation. Foto: Urban Jörén

Den 1 december tar Per Edström, som idag är processledare i programmet, över som programchef när Anna Wiberg kommer att engagera sig i ett start-up företag.

– Per har en gedigen kunskap om programmet och har varit aktiv i utformningen av programmets utlysningar och strategi. Det känns därför bra att få välkomna honom i rollen som programchef, säger Jan Svärd, programstyrelsens ordförande.

– Vi är glada över att ha haft Annas engagemang och kunskap i programledarrollen för BioInnovation under de här åren och önskar henne stort lycka till framöver. Anna har gjort värdefulla insatser för programmet vilket gör att BioInnovation nu står starkt inför framtiden, säger Jan Svärd.

Per Edström är professor i matematik vid Mittuniversitetet och har varit engagerad i BioInnovation sedan programmets start 2014. Han har under mer än tjugo år arbetat med forskning kring biobaserade material.

– BioInnovation har en viktig roll att spela för att bidra till Sveriges omställning till en cirkulär bioekonomi, och det arbetet har blivit allt viktigare i takt med klimatkrisen. Framtidens material och produkter behöver vara cirkulära och biobaserade, och Sverige har goda förutsättningar att vara internationellt ledande i både ambition och kunnande, säger Per Edström.

Kontakt för mer information

Per Edström
Tillträdande programchef, BioInnovation
tfn: 010-142 82 44
per.edstrom@bioinnovation.se

Jan Svärd
Ordförande, BioInnovations programstyrelse
tfn: 070-978 64 74

Linda Larsson
Kommunikationsansvarig, BioInnovation
tfn: 076-800 94 97
linda.larsson@bioinnovation.se

Kontakter

Bilder

Per Edström, tillträdande programchef BioInnovation. Foto: Urban Jörén
Per Edström, tillträdande programchef BioInnovation. Foto: Urban Jörén
Ladda ned bild

Om

BioInnovation
BioInnovation
Storgatan 19, Box 55525
102 04 Stockholm

http://www.bioinnovation.se

BioInnovation är ett strategiskt innovationsprogram initierat av Skogsindustrierna, IKEM och TEKO. Programmet finansieras av Vinnova, Energimyndigheten och Formas inom ramen för den gemensamma satsningen Strategiska innovationsområden samt de intressenter från näringsliv, akademi, institut och offentlig sektor som deltar. Målet är att öka förädlingsvärdet och konkurrenskraften i den svenska biobaserade sektorn genom att skapa bästa möjliga förutsättningar för att ta fram nya biobaserade material, produkter och tjänster.

 

 

Följ BioInnovation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från BioInnovation

Rapport visar vad som behövs för att få bionedbrytbar plast på rätt plats3.11.2022 14:09:15 CET | Pressmeddelande

Miljöproblem som plast i haven skyndar på utvecklingen av bionedbrytbara och komposterbara plastmaterial. Nedbrytning – oavsett om det sker i naturliga eller konstgjorda miljöer – är en komplicerad process och begreppen kring bionedbrytbarhet är många. Därför har konsultföretaget Trossa, på uppdrag av det strategiska innovationsprogrammet BioInnovation, analyserat området bionedbrytbar plast, och tagit reda på vilka behov företag och bransch har för att kunna accelerera utvecklingen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum