Gotland Sports Academy AB

Pigge Werkelin säljer Slite strandby!

Dela
Pigge och Jonas
Pigge och Jonas

Sedan 2009 har Werkelingbolagen ägt och utvecklat fastigheten på strandvägen i Slite samhälle på norra Gotland till en modern semester resort, dom senaste fem åren med Jonas Henning som VD och affärsutvecklare. Nu köper familjen Henning ut Pigge från både driftbolag och fastighetsbolag.

”För fem år sedan bestämde vi oss tillsammans med stöd av Slite utveckling och Region Gotland för att göra Slite till en turistdestination. Det långsiktiga målet att tillföra 20000 nya gästnätter uppnåddes redan efter tre år och Slite har blivit ett självklart resmål för många människor. Det är helt klart det utvecklingsprojekt inom besöksnäringen på den gotländska landsbygden som betytt mest för ett samhälle under modern tid säger Pigge & Jonas samstämmigt”

”Det är dags för ett generationskifte säger Pigge. Jonas & Maria med familj har allt som krävs för att ta över ansvaret för den fortsatta utvecklingen av Slite strandby, Jag har jobbat tillsammans med denna entreprenörsfamilj de senaste fem åren och är övertygat om att de med sin entusiasm och driftighet kommer att ta fram all den potential som Slite har att ge som en semesterdestination”.

”När Pigge kontaktade mig för fem år sedan och bad mig ta tag i Slite strandby så såg jag det som en spännande och kul utmaning, samtidigt som det gick fort att se och förstå den potential Slite har som turistdestination säger Jonas. Mitt uppdrag var på fem år och skulle upphöra 2020, tanken var att Werkelinbolagen skulle sälja strandbyn vidare till en större operatör. Jag och min familj har utvecklat en genuin kärlek till Slite och norra Gotland så istället för att avsluta uppdraget som planerat tog vi chansen att köpa hela anläggningen. Med hjälp av Almi, Swedbank och Werkelinbolagen har vi trots Coronatider hittat en finansiellt hållbar lösning för att genomföra övertagandet. En lösning där alla är vinnare!”

www.slitestrandby.se

www.drömstugan.se

www.gotlandsportsacademy.se

#allavilltillslite

Kontakter

För mer information kontakta Pigge Werkelin tel 0707666460 mail pigge@werkelinbolagen.se

Jonas Henning tel 076-1165900 jonas@gotlandsportsacademy.se

Bilder

Pigge och Jonas
Pigge och Jonas
Ladda ned bild

Om

Gotland Sports Academy AB
Färjeleden 2
621 57 Visby

http://www.gotlandsportsacademy.se

Gotland Sports Academy AB är ett destinationsbolag i Slite på norra Gotland som arbetar för att etablera Slite och norra Gotland som en destination för sport, hälsa och aktiv fritid året runt. Bolagets verksamhet består av paketering och försäljning av träningsläger, kurser, camps och events inom segmentet sport, hälsa och aktiv fritid. Gotland Sports Academy AB är frukten av ett samverkansprojekt mellan idrottsrörelsen, näringslivet i Slite och myndigheterna på Gotland.

Följ Gotland Sports Academy AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Gotland Sports Academy AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum