Enköpings kommun

Pilgrim – sommarens utställning i Konstfönster Joar

Dela

Den 16 juni öppnar Maria Luostarinens utställning Pilgrim i Konstfönster Joar. En installation som uppmanar besökaren att ta en poetisk promenad i Enköping.

Utställningen interagerar med betraktaren och för en dialog med Enköpings historia. Installationen utvidgas till en poetisk promenad ut i staden – förbi parker, kyrkor, urberg, kloster, himlavalv, portaler och ruiner. Promenaden är en pilgrimsvandring i miniatyr. Låt en fågel visa vägen, vandra enskilt i tystnad eller med en vän.

– Den pågående pandemin har fört oss närmare de eviga frågorna i livet. Under året som passerat har jag som konstnär upplevt att samtidigt som mitt yttre område minskat, har mina inre rum expanderat och blivit tydligare. I Konstfönster Joar visar jag en installation utifrån dessa upplevelser, säger Maria Luostarinen.

Följ med på poetisk vandring 

Lördag 21 augusti klockan 11.00 finns möjligheten att följa med på en poetisk pilgrimsvandring i miniatyr med konstnär Maria Luostarinen och diakon Eva Ågren. Fika ingår. Kläder efter väder. Promenad och fika är kostnadsfritt. Samling vid Konstfönster Joar, Ågatan 29. Föranmälan via e-post:kultur@enkoping.se eller via länk: https://simplesignup.se/event/181095

Konstnären

Konstnär Maria Luostarinen är utbildad på Konstfack. Hon bor och arbetar i Stockholm. Luostarinen arbetar ofta med papper, platsspecifika installationer, poetiska assemblage och läsningar.

Kontakter

Bilder

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum