Uppsala stift

Pilgrimsvandra med Uppsala stift och gör gott

Dela

Flera församlingar i Uppsala stift bjuder in till lokala klimatvandringar i samband med den internationella rörelsen ”Pilgrim’s Walk for Future”. Häng med och bidra till världens gemensamma stegräknare för en bättre framtid.

Den 18 juli startar en stor internationell pilgrimsvandring från Vadstena ända till Glasgow, där det 26:e globala klimatmötet hålls i november, COP26. Flera av Uppsala stifts församlingar vill vara med och bidra och anordnar flera vandrings- och cykelaktiviteter i sommar/höst.

– Vi jobbar aktivt och kontinuerligt med Svenska kyrkans färdplan för klimatet med målet att vara klimatneutrala år 2030,så det här är en given insats för oss att vara med i, säger Marianne Udd, Komminister i Gävle församling och uppmanar alla som har möjlighet att boka in sig till något av evenemangen.

– Alla våra steg rapporteras in till det gemensamma räkneverket och gör avtryck för framtiden, du är mer än välkommen att delta.

Läs mer om de lokala vandringarna som arrangeras i Uppsala stift

Om du och din församling/förening/klass/arbetsplats/familj vill göra en egen insats går det bra att registrera er direkt på webbplatsen walkforfuture.se

Läs mer om den internationella vandringen och rörelsen Pilgrim's Walk for Future

Pilgrim’s Walk for Future är en del av Svenska kyrkans färdplan för klimatet

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2018-12-31) 800 620 personer varav 60,6 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. I stiftet finns 126 församlingar. 101 av dessa församlingar bildar 27 pastorat medan 25 församlingar är självständiga enheter som inte ingår i ett pastorat.

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum