Lindholmen Science Park

Polestar ny partner till MobilityXlab

Dela

Polestar (Polestar Performance AB) som tillverkar eldrivna prestandabilar med fokus på framtidens mobilitet, presenteras idag som ny partner till MobilityXlab. Partnerskapet ger Polestar omedelbar access till innovationshubbens samarbetsplattform, öppen för startups som arbetar med innovationer inom området.

Katarina Brud välkomnar Nils Mösko och Polestar som ny partner till MobilityXlab. Foto: Lindholmen Science Park
Katarina Brud välkomnar Nils Mösko och Polestar som ny partner till MobilityXlab. Foto: Lindholmen Science Park

MobilityXlabs sex partners CEVT, Ericsson, Veoneer, Volvo Cars, Volvo Group och Zenseact, ser flera fördelar med att det helelektriska premiumvarumärket ansluter.

– Polestar kombinerar en omfattande fordonsexpertis med banbrytande teknologi, i en agil entreprenöriell kultur med ett tydligt fokus på hållbarhet. De blir därför en perfekt matchning för MobilityXlab och våra partners, säger Katarina Brud, Director MobilityXlab. Polestars marknadsposition gör att vårt erbjudande till startups blir ännu mer attraktivt, vilket är en vinst för alla involverade.

Polestar, som blir den första partnern att ansluta till MobilityXlab sedan starten i oktober 2017, ser stora möjligheter till globala samarbeten med både startupbolag och övriga partners.

Att bli partner till MobilityXlab passar väl in i Polestars strategi för snabb tillväxt och ger oss ett större inflytande i industrin för att accelerera teknisk innovation. Vi letar ständigt efter nya startupbolag som kan addera värde i vår verksamhet och som vill förbättra samhället tillsammans med oss, vilket i slutändan gynnar våra kunder. MobilityXlab är en perfekt plattform för detta. Vi förväntar oss också bra samarbeten mellan oss partnerbolag, kommenterar Nils Mösko, Global Head of Strategy and Business Development hos Polestar.

Det unika med MobilityXlab är närheten till sina världsledande industripartners, vars representanter är mycket involverade i verksamheten i allt från att screena nya sökande till att leda samverkansprojekt. För att bli utvald till MobilityXlabs program måste minst två partners vara intresserade av startupbolaget och dess innovation.

– Vi ser ett stort värde i att Polestar blir en del av ekosystemet på Lindholmen Science Park. De kommer att bidra till vår gemensamma agenda med sitt fokus på hållbarhet och intresse i att samverka med andra bolag, samt attrahera nya spännande startups, avslutar Tord Hermansson, vd Lindholmen Science Park AB.

Partnerskapet har godkänts av MobilityXlabs styrelse och Polestar är därför fullvärdig partner från dagens datum.

MOBILITYXLAB I KORTHET
MobilityXlab är en innovationshub som grundades i oktober 2017 av industribolagen Ericsson, Veoneer, Volvo Cars, Volvo Group och Zenseact. CEVT anslöt i december samma år. Under MobilityXlabs första fyra år har innovationshuben fått ansökningar av startupbolag från mer än 50 länder, bjudit in 69 att delta vilket lett till mer 72 koncepttest (PoC) och 12 kommersiella kontrakt/ partnerskap. MobilityXlab drivs av Lindholmen Science Park med stöd från Vinnova och Västra Götalandsregionen.

OM POLESTAR
Polestar startades 2017 som en ny, oberoende svensk tillverkare av elbilar i premiumsegmentet. Bolaget grundades av Volvo Cars och Geely Holding och Polestar åtnjuter tekniska och konstruktionsmässiga synergier med Volvo Cars, med betydande stordriftsfördelar som resultat. Företagets globala huvudkontor är beläget i Göteborg och dess bilar finns idag ute på vägarna på marknader i Europa, Nordamerika och Kina. 2023 planerar Polestar att finnas på totalt 30 marknader världen över.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Katarina Brud välkomnar Nils Mösko och Polestar som ny partner till MobilityXlab. Foto: Lindholmen Science Park
Katarina Brud välkomnar Nils Mösko och Polestar som ny partner till MobilityXlab. Foto: Lindholmen Science Park
Ladda ned bild

Länkar

Om

Lindholmen Science Park
Lindholmen Science Park
Lindholmspiren 3-5, Box 8077
402 78 Göteborg

031-764 70 00http://www.lindholmen.se

Lindholmen Science Park är en samverkansmiljö inom morgondagens mobilitet, AI, ICT, visualisering och media. Vi erbjuder en neutral arena där näringsliv, akademi och myndigheter tillsammans driver innovation för samhällsutveckling. I över 20 år har vi varit med och skapat framgångsrika samarbeten på regional, nationell och internationell nivå. Vi drivs av att skapa ökad innovationskraft för Sverige.

Följ Lindholmen Science Park

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lindholmen Science Park

MobilityXlab bjuder in 11 startupföretag för att skapa innovativa mobilitetslösningar med ledare inom branschen15.6.2022 09:02:00 CEST | Pressmeddelande

Neurovetenskapsbaserad mjukvara för att upptäcka förarbeteende, olycksförebyggande system för autonom körning, smart laddning för elfordon, samt dataanslutning och integritet är några av innovationerna som har utvecklats av de elva startupföretagen som ansluter till MobilityXlab. De kommer nu att delta i programmet i minst sex månader för att skapa lösningar tillsammans med de sju världsledande branschpartnerna: CEVT, Ericsson, Polestar, Veoneer, Volvo Cars, Volvo Group och Zenseact.

Fyra startups utvalda för att skapa innovativa och hållbara mobilitetslösningar17.1.2022 08:05:00 CET | Pressmeddelande

Artificiell intelligens i mjukvara för drogdetektering, globala digitala identitetslösningar, realtidskommunikation mellan fordon av olika märken, och mjukvara som upptäcker hälsorelaterade försämringar som kan påverka körförmågan. Det är innovationerna som väckte störst intresse bland MobilityXlabs partners i årets första uttagning. Svenska Eyescanner, 12iD och Detectivio, samt amerikanska Aiden har nu blivit inbjudna att samarbeta med de sex världsledande industriföretagen i minst sex månader.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum