Plan International Sverige

Postkodlotteriets årliga utdelning: 21 miljoner till barns rättigheter

Dela

Postkodlotteriet fortsätter bidra till Plan International Sveriges arbete för barns rättigheter och flickors lika villkor med ett grundstöd på 21 miljoner kronor.

Generalsekreterare Mariann Eriksson med checken från Postkodlotteriet.
Generalsekreterare Mariann Eriksson med checken från Postkodlotteriet.

-       Vi vill verkligen tacka Postkodlotteriet och lottköparna för det årliga stödet som gör det möjligt för oss att fortsätta arbeta för barns rättigheter och flickors lika villkor. Dessutom är vi oerhört glada för att vi och WaterAid fått bidrag till ett drömprojekt för att stärka tjejer och öka menshälsan i Bangladesh, säger Mariann Eriksson, generalsekreterare på Plan International Sverige.

Plan International Sverige har varit förmånstagare till Postkodlotteriet sedan 2009. Totalt har organisationen mottagit drygt 300 miljoner kronor, varav 59,6 miljoner har gått till olika riktade insatser som att stötta unga tjejer i Senegal, att stärka sexualundervisningen i Malawi och nu även att bryta tabun och öka menshälsan i Bangladesh. Det icke öronmärkta basstödet är ovärderligt för det dagliga arbetet för barns rättigheter i våra programländer.

#Postkodeffekten 

Nästan en miljon människor i Sverige är med i Postkodlotteriet. Alla lottköpare bidrar till överskottet som går till ideella organisationer. Tack vare alla som är med i Postkodlotteriet kan organisationerna hjälpa fler människor, skydda fler hotade djur, göra fler insatser för klimatet och finansiera fler livsviktiga forskningsprojekt. Det är #postkodeffekten Tillsammans gör vi skillnad!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Generalsekreterare Mariann Eriksson med checken från Postkodlotteriet.
Generalsekreterare Mariann Eriksson med checken från Postkodlotteriet.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Plan International Sverige
Plan International Sverige
Box 92150
120 08 Stockholm

08-58 77 55 00https://plansverige.org/

Plan International Sverige är en del av den globala barnrättsorganisationen Plan International med verksamhet i 75 länder. Vi arbetar för att stärka barns rättigheter och säkerställa att flickors lika villkor respekteras. Plan International är partipolitiskt och religiöst oberoende och allt vårt arbete utgår från FN:s barnkonvention. 

Följ Plan International Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Plan International Sverige

Internationella dagen mot könsstympning 6 februari: Flickorna som kämpar mot könsstympning4.2.2022 11:19:25 CET | Pressmeddelande

Den 6 februari är det internationella dagen mot kvinnlig könsstympning. Varje år beräknas tre miljoner flickor utsättas för könsstympning – och riskerar att drabbas av allvarliga komplikationer och extrem smärta till följd av ingreppet. Samtidigt pågår viktigt arbete för att stoppa ingreppen, med Sudan och Egypten som några av de länder som visar vägen. Och det är de unga som driver på utvecklingen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum