Norrköpings kommun

Pressinbjudan: 5,3 miljoner till nya forskningsprojekt i Norrköping

Dela

För tionde gången delar Norrköpings fond för forskning och utveckling ut medel till lokala forskningsprojekt som på olika sätt bidrar till kommunen. Fem projekt har efter ansökningsförfarandet föreslagits få ta del av medlen, som i år uppgår till 5,3 miljoner kronor.

Bild: Norrköpings kommun
Bild: Norrköpings kommun

Tisdagen den 28 maj fattar kommunstyrelsen det slutgiltiga beslutet om vilka nya projekt som ska tilldelas medel. Media är välkomna på pressträff för att få veta mer om vad projekten syftar till och handlar om.

Medverkande:
Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande, ledamöter ut forskningsfondens beredningsgrupp samt företrädare för de forskningsprojekt som tilldelas medel

Datum: tisdagen den 28 maj
Tid: klockan 14:00-15:00
Plats: Rådhuset, Tornsalen

Kontakt:
Lars Stjernkvist (S)
Titel: kommunstyrelsens ordförande samt ordf i forskningsfondens beredningsgrupp
Telefon: 070-527 26 27

Mårten Jarl (M)
Titel: ledamot forskningsfondens beredningsgrupp
Telefon: 070-944 50 20

Jörgen Jonsson
Titel: koordinator, kommunstyrelsens kontor samt samordnare forskningsfondens beredningsgrupp
Telefon: 0730-20 18 22

Fakta:
Medlen ur Norrköpings fond för forskning och utveckling tilldelas forsknings- och utvecklingsprojekt som bidrar till att något eller några av fondens fyra huvudsyften uppnås:

  • En högre utbildningsnivå i kommunen
  • Utveckling av kommunens verksamhet
  • Stärkt utbildning och forskning vid Campus Norrköping
  • Utveckling av Norrköpings arbetsmarknad och näringslivsklimat

Ansökare ska antingen vara forskare vid Linköpings universitet, anställd i Norrköpings kommun, eller tillhöra en organisation eller ett företag i kommunen. Den forskning som ska utföras behöver kunna knytas till forskningsmiljön på Linköpings universitet, Campus Norrköping.

__________________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Bilder

Bild: Norrköpings kommun
Bild: Norrköpings kommun
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Lokala företag i Norrköping får möjlighet till stöd29.6.2020 08:00:00 CESTPressmeddelande

Nu bjuder kommunala bolaget Norrköping Science Park in till ett antal träffar på Coffice där lokala företag får möjlighet att presentera sina idéer för företag som är redo att investera i och stötta Norrköpingsföretag. Vid den första träffen har tre företag möjlighet att ”pitcha” för nystartade investeringskonsortiet Norcopius AB, en Norrköpingsbaserad gruppering som avser främja lokal tillväxt i samarbete med näringsliv och kommun. Träffarna är en del i arbetet med att stötta det lokala näringslivet under den pågående corona-pandemin. Media bjuds in för att lyssna på de tre korta pitcharna samt presentationen av Norcopius AB. Datum: tisdag 30 juni. Tid: klockan 8:15 Plats: Coffice i Strykbrädan (Industrilandskapet) Här kan du läsa mer om Coffice Kontakt: Pontus Lindblom Titel: VD Norrköping Science Park Telefon: 070-667 27 40 Martin Gyllix Titel: VD Norcopius Telefon: 070-203 11 11 ___________________________________________________ Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör Telefo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum