Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Arbetet med att förnya Östra promenaden inleds

Dela

Måndagen 9 augusti inleds arbetet med att förnya Östra promenaden genom att de första träden börjar fällas. Bakgrunden är att träden på promenaden inte mår bra och behöver ersättas med nya.

Visionsbild: Erick Arango, Norrköpings kommun.
Visionsbild: Erick Arango, Norrköpings kommun.

Projektet innebär att 170 träd tas ner och ersätts med 200 nya. Samtidigt som träden byts ut dras också ledningarna i marken om för att ge de nya träden bättre förutsättningar än vad de gamla har haft.

Förutom bytet av träd och ny dragning av ledningar så innebär ombyggnaden att Östra promenaden bland annat får en ny gångbana intill den befintliga cykelbanan. För bilar blir det bara ett körfält i vardera riktning, till skillnad från dagens två körfält i den södergående riktningen.

Media bjuds in till pressträff i samband med att arbetet inleds.

Datum: Måndag 9 augusti.
Tid: Klockan 09:00.
Plats: Samling intill Centeralbadets parkering (se bifogad karta)

Medverkande: Karin Jonsson (C), kommunalråd och ordförande tekniska nämnden, Emma Helander, enhetschef för Stadsmiljö, Norrköpings kommun, Maria Agvald Jägborn, ekolog Norrköpings kommun, Michael Botvidsson, projektledare Östra promenaden, Pontarius samt Janne Flink, avdelningschef NCC.        

Under pressträffen följer vi gällande restriktioner och rekommendationer med tanke på den rådande pandemin.

Kontakt:
Michael Botvidsson
Titel: projektledare Östra promenaden
Telefon: 076-603 10 00

___________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Bilder

Visionsbild: Erick Arango, Norrköpings kommun.
Visionsbild: Erick Arango, Norrköpings kommun.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Anna Sjödahl – All denna jävla lycka16.9.2021 15:17:36 CEST | Pressinbjudan

Norrköpings Konstmuseum presenterar för första gången en omfattande retrospektiv med konstnären Anna Sjödahl. All denna jävla lycka samlar över fyrtio år av Anna Sjödahls rika konstnärskap genom ett stort och varierat urval av hennes måleri, teckning och skulptur. Politiskt laddade verk som Vår i Hallonbergen möter i utställningen mindre kända sidor som landskapsmåleriet från Ukna-dalen, reflektioner över gränsdragningen mellan konst/vetenskap och djupdykningen i hennes egen släkts kvinnoöden.

Ny uppsökande verksamhet riktat till unga i utsatta områden15.9.2021 13:30:00 CEST | Pressmeddelande

Nu har socialkontoret i Norrköpings kommun, på uppdrag av socialnämnden, påbörjat sin uppsökande verksamhet som riktar sig till ungdomar i utsatta områden. Målgruppen är barn och ungdomar som är i riskzonen för att utveckla, eller som redan har utvecklat, ett normbrytande beteende. Det uppsökande teamet ska aktivt söka upp barn och unga i de socialt utsatta områdena och prata med dem på deras villkor och utifrån barnets bästa. Allt i nära samverkan med bland annat polis, skolor och föreningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum