Linköpings kommun

Pressinbjudan: Elever utmanar politiker i klimatspel

Dela

Välkommen att vara med när gymnasieelever från Folkungaskolan och Berzeliusskolan utmanar kommunens ledande politiker i ett klimatanpassningsspel. Spelet är framtaget av SMHI som också närvarar på eventet.

Tid: Fredag 13 september klockan 13:00 – 16:00

Plats: KF-salen i Stadshuset

SMHI skriver om sitt spel att det ger ökad förståelse för vad ett varmare klimat innebär och hur man kan möta de nya utmaningarna. Inbjudan till speleventet kommer från Ola Uhrqvist som är lärare på Folkungaskolan. Syftet är att få ett tillfälle att diskutera utmaningar och möjligheter i ett förändrat klimat.

Niklas Borg (M), Muharrem Demirok (C), Åsa Wennergren (L), Denisé Cassel (KD) med flera medverkar.

Läs mer om Klimatspelet:

https://www.smhi.se/klimat/utbildning/spelet-for-klimatanpassning-1.149193

Välkommen!

Kontakter

Ola Uhrqvist, lärare på Folkungaskolan, 013-20 76 99

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum