Almega

Pressinbjudan: En reformerad arbetsförmedling – hur lyckades Australien?

Dela

Arbetsförmedlingen är på allas läppar. Australien lyfts ofta om inte alltid fram som ett exempel på hur man kan konkurrensutsätta arbetsförmedlingen. Vi har bjudit in Con Kittos, ordförande för ett av Australiens ledande matchningsföretag, som var med och reformerade systemet i Australien. Han kommer ge oss en bild av vad som var framgångsfaktorerna men också var fanns svårigheterna. Möjlighet att ställa frågor kommer finnas.

Ingen har väl undgått debatten kring Arbetsförmedlingens framtid. Inte sällan hänvisar man till den australiensiska modellen där man i slutet av 90-talet konkurrensutsatte den statliga arbetsförmedlingen och resultatet är slående. Nu tjugo år senare visar resultatet på en effektiv matchning, lägre arbetslöshet och stor nöjdhet från arbetsgivare.

Medverkar gör även en panel med riksdagspolitiker som får möjlighet att diskutera erfarenheterna från Australien samt hur reformeringen av Arbetsförmedlingen i Sverige ska gå till.

Erik Bengtzboe (M) arbetsmarknads- och jämställdhetspolitisk talesperson. Martin Ådahl (C) arbetsmarknadspolitisk talesperson. Fler namn tillkommer.

Samtalet modereras av Per Hammar, näringspolitisk expert Almega
Seminariet arrangeras gemensamt av Almega, Almega Utbildningsföretagen och Almega Kompetensföretagen. 

När: 2 april kl 08.30-09.30 med enklare frukost från 08.00.

Anmäl dig genom att maila till presschef Ingrid Hedenvind-Brask på ingrid.hedenvind-brask@almega.se för anmälan och ring Ingrid på 070 400 35 09 om du har några frågor.

Bilder

Om

Almega
Almega
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

Pierre Sandberg ny förbundsdirektör för Almegas nya förbund Tågföretagen18.12.2019 13:57:42 CETPressmeddelande

Pierre Sandberg har utsetts till ny förbundsdirektör för Tågföretagen. Pierre Sandberg kommer närmast från Ovako Group där han arbetat som VP Head of Industrial and Employee Relations. Dessförinnan arbetade han som Branschavtalsansvarig förhandlare för spårtrafik, järnvägsinfrastruktur och kommunikation på Almega. Pierre har även en bakgrund från Ericsson och Veolia Transports.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum