Almega

Pressinbjudan: En reformerad arbetsförmedling – hur lyckades Australien?

Dela

Arbetsförmedlingen är på allas läppar. Australien lyfts ofta om inte alltid fram som ett exempel på hur man kan konkurrensutsätta arbetsförmedlingen. Vi har bjudit in Con Kittos, ordförande för ett av Australiens ledande matchningsföretag, som var med och reformerade systemet i Australien. Han kommer ge oss en bild av vad som var framgångsfaktorerna men också var fanns svårigheterna. Möjlighet att ställa frågor kommer finnas.

Ingen har väl undgått debatten kring Arbetsförmedlingens framtid. Inte sällan hänvisar man till den australiensiska modellen där man i slutet av 90-talet konkurrensutsatte den statliga arbetsförmedlingen och resultatet är slående. Nu tjugo år senare visar resultatet på en effektiv matchning, lägre arbetslöshet och stor nöjdhet från arbetsgivare.

Medverkar gör även en panel med riksdagspolitiker som får möjlighet att diskutera erfarenheterna från Australien samt hur reformeringen av Arbetsförmedlingen i Sverige ska gå till.

Erik Bengtzboe (M) arbetsmarknads- och jämställdhetspolitisk talesperson. Martin Ådahl (C) arbetsmarknadspolitisk talesperson. Fler namn tillkommer.

Samtalet modereras av Per Hammar, näringspolitisk expert Almega
Seminariet arrangeras gemensamt av Almega, Almega Utbildningsföretagen och Almega Kompetensföretagen. 

När: 2 april kl 08.30-09.30 med enklare frukost från 08.00.

Anmäl dig genom att maila till presschef Ingrid Hedenvind-Brask på ingrid.hedenvind-brask@almega.se för anmälan och ring Ingrid på 070 400 35 09 om du har några frågor.

Bilder

Om

Almega
Almega
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

Almega Friskvårdsföretagen: Är din PT en bluff?24.6.2019 09:24:49 CESTPressmeddelande

Sverige behöver fler duktiga personliga tränare. Samtidigt är det ett problem att PT inte är en skyddad titel, vilket innebär att vem som helst kan kalla sig PT – oavsett utbildningsnivå. Det gör det svårt för gymföretag att veta vilka de ska anställa, och det gör det svårt för konsumenter att veta vilken PT som håller måttet. Därför har Almega Friskvårdsföretagen nu lanserat hemsidan ptlicens.se – ett register över personliga tränare som innehar branschorganisationens licens.

Almega erbjuder 200 jobb under Järvaveckan12.6.2019 08:00:00 CESTPressmeddelande

Kompetenskrisen utmanar tjänstesektorn. Företagen hittar inte personal att anställa. Bara med hjälp av en bättre fungerande integration kan fler nyanlända och utrikes födda få jobb. För att rekrytera nya medarbetare och förbättra integrationen kommer medlemsföretag från Kompetensföretagen, Almega Serviceföretagen och Fastighetsarbetsgivarna att närvara under Järvaveckan och erbjuda totalt 200 jobb.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum