Almega

Pressinbjudan: En reformerad arbetsförmedling – hur lyckades Australien?

Dela

Arbetsförmedlingen är på allas läppar. Australien lyfts ofta om inte alltid fram som ett exempel på hur man kan konkurrensutsätta arbetsförmedlingen. Vi har bjudit in Con Kittos, ordförande för ett av Australiens ledande matchningsföretag, som var med och reformerade systemet i Australien. Han kommer ge oss en bild av vad som var framgångsfaktorerna men också var fanns svårigheterna. Möjlighet att ställa frågor kommer finnas.

Ingen har väl undgått debatten kring Arbetsförmedlingens framtid. Inte sällan hänvisar man till den australiensiska modellen där man i slutet av 90-talet konkurrensutsatte den statliga arbetsförmedlingen och resultatet är slående. Nu tjugo år senare visar resultatet på en effektiv matchning, lägre arbetslöshet och stor nöjdhet från arbetsgivare.

Medverkar gör även en panel med riksdagspolitiker som får möjlighet att diskutera erfarenheterna från Australien samt hur reformeringen av Arbetsförmedlingen i Sverige ska gå till.

Erik Bengtzboe (M) arbetsmarknads- och jämställdhetspolitisk talesperson. Martin Ådahl (C) arbetsmarknadspolitisk talesperson. Fler namn tillkommer.

Samtalet modereras av Per Hammar, näringspolitisk expert Almega
Seminariet arrangeras gemensamt av Almega, Almega Utbildningsföretagen och Almega Kompetensföretagen. 

När: 2 april kl 08.30-09.30 med enklare frukost från 08.00.

Anmäl dig genom att maila till presschef Ingrid Hedenvind-Brask på ingrid.hedenvind-brask@almega.se för anmälan och ring Ingrid på 070 400 35 09 om du har några frågor.

Bilder

Om

Almega
Almega
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Almega

Trappa upp reformtempot10.4.2019 08:45:21 CESTPressmeddelande

Under morgonen har regeringens vårbudgetproposition presenterats. Propositionen är ett resultat av regeringspartiernas förhandlingar med Centerpartiet och Liberalerna. Januariavtalet innehåller mycket bra, bland annat reformeringen av Arbetsförmedlingen och LAS samt breddningen av Rut-avdraget. - Men det är dags att regeringen trappar upp reformtempot för att förbättra kompetensförsörjningen, menar Almegas näringspolitiska chef Andreas Åström.

Osund offentlig konkurrens hämmar tjänstesektorn28.2.2019 08:26:16 CETPressmeddelande

Många företag, inte minst inom tjänstesektorn, drabbas av osund konkurrens när kommuner, landsting och stat säljer varor och tjänster på den öppna marknaden. För att undersöka saken närmare har Almega genomfört en undersökning bland 323 medlemsföretag i olika branscher inom tjänstesektorn. Resultatet visar att två av tre (66,7 %) av de tjänsteföretag som medverkat i undersökningen upplever eller har upplevt osund konkurrens från det offentliga. Nära 85 procent av de tjänsteföretag som upplever osund konkurrens menar att deras intäkter har minskat på grund av den offentliga aktörens agerande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum