Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Historia temat för Stadsmuseets sommarlovsaktiviteter

Dela

I sommar satsar Norrköpings stadsmuseum på att genom lek och pyssel lära barn och ungdomar historia. Under fem veckor finns två teaterpedagoger på plats onsdag till söndag för att ge barnen en spännande upplevelse.

Jenny Leander och Albin Wahlqvist, foto: Norrköpings kommun
Jenny Leander och Albin Wahlqvist, foto: Norrköpings kommun

Sommarlovsaktiviteterna är för alla barn samt familjer och sker onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag klockan 14:00 till cirka 16:00 samt torsdagar även kvällsöppet klockan 17:30 till 19:00.

Varje vecka har ett historiskt tema. Teaterpedagogerna Jenny Leander och Albin Wahlqvist håller i aktiviteterna, som lämpar sig allra bäst för barn mellan 6 och 12 år, men alla är välkomna. Aktiviteterna genomförs på ett tryggt och säkert sätt enligt rådande restriktioner.

Media är välkomna till en pressträff där sommarjobbarna Jenny Leander och Albin Wahlqvist berättar mer om sommarens aktiviteter för barn och unga på Stadsmuseet.

Medverkande: Jenny Leander, teaterpedagog, Albin Wahlqvist, teaterpedagog och Ellika Kyndel, museipedagog, Norrköpings stadsmuseum

Datum: fredagen den 16 juli
Tid: klockan 13:30
Plats: innergården på Norrköpings Stadsmuseum, vid regn möts vi istället upp i receptionen.

Kontakt:
Ellika Kyndel
Titel: museipedagog, Norrköpings stadsmuseum
Telefon:011-15 26 52

Maria Hultberg
Titel: kommunikationsansvarig kultur- och fritidskontoret
Telefon: 011-15 19 44

___________________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Bilder

Jenny Leander och Albin Wahlqvist, foto: Norrköpings kommun
Jenny Leander och Albin Wahlqvist, foto: Norrköpings kommun
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Problem med elevjournaler anmäls enligt lex Maria20.10.2021 17:00:00 CEST | Pressmeddelande

Elevhälsans medicinska insatser gör en anmälan enligt Lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Anmälan gäller brister i överföringen av elevuppgifter från systemet som används för skolans administration till verksamhetssystemet för elevernas medicinska journaler. Ett hundratal elever inom grund- och gymnasieskolorna har antingen fått sin journal på fel skola, journaler på två skolor samtidigt eller ingen journal alls.

Pressinbjudan: Satsning på utbildning i första hjälpen till psykisk hälsa11.10.2021 15:44:55 CEST | Pressinbjudan

Pandemin har bidragit till att den psykiska ohälsan har ökat bland många barn och unga. Därför kommer Norrköpings kommun under hösten att erbjuda utbildningen Mental Health First Aid (MHFA) med inriktning ungdom. Dessutom har Norrköpings kommun nu antaget en ny regional strategi för suicidprevention. Utifrån den kommer en lokal riktlinje för Norrköping nu att tas fram.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum