Örnsköldsviks Kommun

Pressinbjudan: Hur viktigt är friluftsliv för Örnsköldsviksborna?

Dela

Den 22 maj presenteras resultatet av en enkät om friluftsliv i Örnsköldsvik. Media hälsas välkomna.

Vintern 2018/2019 genomförde Örnsköldsviks kommun en enkätundersökning om fritidsvanor med fokus på friluftsliv bland 3 000 slumpvis utvalda kommuninvånare i åldrarna 18 år och äldre.

Resultatet av undersökningen presenteras den 22 maj av Peter Fredman, professor i turismvetenskap vid Mittuniversitetet. Vid presentationen görs även en jämförelse mot tidigare enkät 2011/2012 för att se om förändringar skett och hur olika insatser för att tillgängliggöra och stimulera till friluftsaktiviteter har tagits emot av befolkningen.

Resultatet från undersökningen kommer bland annat att användas som underlag vid planering av friluftsliv i kommunen.

Välkomna till en presentation
Undersökningen presenteras vid två tillfällen onsdag 22 maj. Dels sker en intern redovisning för berörda verksamheter klockan 15:00, dels hålls en presentation för allmänheten klockan 18:30.

Båda redovisningarna äger rum i Kempesalen, stadshuset Kronan, Järnvägsgatan 6, Örnsköldsvik. Media hälsas varmt välkomna att närvara vid valfritt tillfälle.

 

Nyckelord

Kontakter

Bo Edman, friluftsstrateg, friluftsliv- och kulturarvsenheten, 070-65 90 174.
Kim Nilsson, enhetschef kultur- och ungdomsenheten, 070-357 44 29.

Bilder

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

Information från kommunstyrelsen i Örnsköldsvik4.2.2020 17:22:59 CETPressmeddelande

Här följer kortfattad information från kommunstyrelsens sammanträde i Örnsköldsvik den 4 februari 2020. Kompletta handlingar finns på kommunens webbplats. Vill utreda hamnutbyggnad Kommunstyrelsen vill att fullmäktige ska ge kommunorganisationen i uppdrag att genomföra de utredningar som krävs för att fatta ett beslut om att bygga ut hamnen i Hörneborg i Örnsköldsviksfjärden till en allmän hamn. Utredningar ska också genomföras för att kunna fatta beslut om den strategiska utvecklingen av godsterminalen i Arnäsvall och om vägnätets bärighet för bärighetsklass 4. Bakgrunden är den rapport om infrastruktur för framtida godstransporter som tagits fram och som visar på brister i infrastrukturen och förslag på prioriteringar för att klara industrins prognoser om ökade godsmängder. Föreslår avslag på cykelledsförslag Kommunstyrelsen föreslår fullmäktige ska avslå den motion som Bo Ekeborg (SD) har lämnat in om en förändrad dragning av cykelleden från Järveds båthamn till Hamnparken och Arena

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum