Örnsköldsviks Kommun

Pressinbjudan: Hur viktigt är friluftsliv för Örnsköldsviksborna?

Dela

Den 22 maj presenteras resultatet av en enkät om friluftsliv i Örnsköldsvik. Media hälsas välkomna.

Vintern 2018/2019 genomförde Örnsköldsviks kommun en enkätundersökning om fritidsvanor med fokus på friluftsliv bland 3 000 slumpvis utvalda kommuninvånare i åldrarna 18 år och äldre.

Resultatet av undersökningen presenteras den 22 maj av Peter Fredman, professor i turismvetenskap vid Mittuniversitetet. Vid presentationen görs även en jämförelse mot tidigare enkät 2011/2012 för att se om förändringar skett och hur olika insatser för att tillgängliggöra och stimulera till friluftsaktiviteter har tagits emot av befolkningen.

Resultatet från undersökningen kommer bland annat att användas som underlag vid planering av friluftsliv i kommunen.

Välkomna till en presentation
Undersökningen presenteras vid två tillfällen onsdag 22 maj. Dels sker en intern redovisning för berörda verksamheter klockan 15:00, dels hålls en presentation för allmänheten klockan 18:30.

Båda redovisningarna äger rum i Kempesalen, stadshuset Kronan, Järnvägsgatan 6, Örnsköldsvik. Media hälsas varmt välkomna att närvara vid valfritt tillfälle.

 

Nyckelord

Kontakter

Bo Edman, friluftsstrateg, friluftsliv- och kulturarvsenheten, 070-65 90 174.
Kim Nilsson, enhetschef kultur- och ungdomsenheten, 070-357 44 29.

Bilder

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum