Industrirådet

Pressinbjudan Industridagen 2021/22 – Sverige som innovationsstormakt

Dela

Den 24 januari, med start kl 13.00 bjuds media in att delta på Industridagen 2021/2022 som arrangeras av Industrirådet i samarbete med region Västerbotten och Boliden. Årets Industridag sker som en livesänd eftermiddag från centrala Stockholm men med en stark närvaro av region Västerbotten som just nu befinner sig i en spännande utvecklingsfas. Dessutom avslöjas vinnaren av Industrins jämställdhetspris och prisutdelare är jämställdhetsminister Eva Nordmark (S). Vi erbjuder press och media att delta på plats i en rymlig lokal (max 10 journalister) med möjlighet att ställa frågor till våra gäster efter deras medverkan.

Ur programmet:

Utdelning av Industrins jämställdhetspris

Industrirådet presenterar vinnaren av priset som lyfter fram och belönar företag som arbetar långsiktigt och strategiskt med jämställdhet och åstadkommer mätbar förändring. Prisutdelare är jämställdhetsminister Eva Nordmark (S).

Spännande talare att hålla koll på:

  • Karl-Petter Thorwaldsson (S), näringsminister
  • Ulf Kristersson, partiordförande (M)
  • Sara Mazur – ordförande för Sveriges största forskningsprogram, WASP
  • Charlotte Andersdotter, tidigare nationell expert forskning och innovation Europeiska kommissionens generaldirektorat, nu chef för Svenskt Näringslivs EU-kontor i Bryssel
  • John Hassler – professor i nationalekonomi Stockholms universitet
  • Sverker Sörlin – professor miljöhistoria, författare, grundare av KTH Environmental Humanities Laboratory
  • Mikael Staffas, vd Boliden
  • Rickard Carstedt, regionråd Region Västerbotten

Workshop – FINAL – kanske Sveriges största digitala arbetsmöte

Alla deltagare som är med på länk bidrar med sina perspektiv till målet att göra Sverige till en innovationsstormakt.

Dag: Måndag 24 januari 2022
Tid: 13:00-16:00
Plats: Grand Hôtel, Stockholm
Anmäl ditt deltagande per mail till julius.petzall@gsfacket.se

Hela programmet : https://industridagen.moln8.com/

Industrirådets presskontakter:

Gustav Wiel-Berggren, Teknikföretagen 070-654 46 52
Julius Petzäll Mendonca, GS Facket för skogs-, trä- och grafisk bransch, 070-660 91 29

Industridagen arrangeras av Industrirådet som består av industrins fem fackförbund och elva arbetsgivar- och branschorganisationer.

Nyckelord

Bilder

Om

Industrirådet
IndustrirådetIndustrirådet är parternas gemensamma plattform för att skapa goda förutsättningar för industrin och dess anställda.

Följ Industrirådet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Industrirådet

Minskad industriproduktion i Sverige leder till högre koldioxidutsläpp globalt21.10.2021 13:22:34 CEST | Pressmeddelande

I Industrins ekonomiska råds nya rapport – Svensk industri och EU:s nya industripolitik: Teknikskiften, kompetensförsörjning och grön omställning, skriver rapportförfattarna att minskad konkurrenskraft och tappade marknadsandelar i svensk industri innebär högre utsläpp av koldioxid när produktion flyttas till länder som inte kommit lika långt i klimatomställningen. En effektiv åtgärd för att minska utsläppen på global nivå är att satsa på svensk industri enligt rapportförfattarna.

Är vi på väg mot grön protektionism? Pressinbjudan till ny rapport av Industrins ekonomiska råd13.10.2021 15:06:15 CEST | Pressinbjudan

Press och media hälsas välkomna att närvara vid en presentation om Industrins ekonomiska råds nya rapport – Svensk industri och EU:s nya industripolitik: Teknikskiften, kompetensförsörjning och grön omställning. Rapporten belyser EUs industripolitik och dess effekt på kompetensförsörjning och klimatet. Välj själv om du önskar delta på plats eller via länk.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum