Stiftelsen Skansen

Pressinbjudan: Invigning av Baltic Sea Science Center 11 april

Dela

H.K.H. Kronprinsessan Victoria inviger det nya kunskapshuset på Skansen - Baltic Sea Science Center - den 11 april tillsammans med Skansenchefen John Brattmyhr och stiftelsen BalticSea2020 grundare Björn Carlson. Den nya byggnaden realiserar en vision om ett centrum för lärande, insikter och forskning om Östersjön.

I det nya kunskapscentret Baltic Sea Science Center kan man gå under ytan och utforska Östersjön i de stora akvarierna, i de interaktiva utställningarna och uppleva världen under ytan i filmsalen.

Verksamheten utformas i samråd med ett kunskapsråd som består av representanter från Stockholms universitet, Sveriges Lantbruksuniversitet, Stockholm Vatten och Avfall och stiftelsen BalticSea2020.

H.K.H. Kronprinsessan Victoria och ansvariga från Skansen, BalticSea2020 inviger Baltic Sea Science Center den 11 april kl 14.00. På plats finns även representanter för Stockholms universitet, Sveriges Lantbruksuniversitet och Stockholm Vatten och Avfall.

Datum: 11 april
Tid: 14.00
Plats: Skansen - mellan Skansen-Akvariet och  Galejan
OSA 8 april till Christina Hamnqvist, pressansvarig Skansen

som också svarar på övriga frågor, 0729-837955

Information om Baltic Sea Science Center finns på skansen.se

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Pressinbjudan: Kyrkhultstugan återinvigs 24 maj15.5.2019 08:48:11 CESTPressmeddelande

Kyrkhultstugan var en av de första stugorna som Skansens grundare Artur Hazelius lät flytta och återuppföra på Skansen. Under de senaste åren har stugan stått stängd på grund av renoveringsbehov och det var inte helt självklart vad som skulle kunna göras med den. Då fick Skansen kontakt med industrimannen Rune Andersson och med hembygdsföreningen i Kyrkhult, och ett helt nytt projekt tog fart - museet om museet!

Årets vårtalare är Göran Rosenberg15.4.2019 07:00:00 CESTPressmeddelande

Årets vårtalare på Skansen är en prisbelönt journalist och författare, mitt i arbetet med en ny bok. En röst i samhällsdebatten som lyfter frågor "om samhällets skörhet, men också samhällets konstfullhet – frågor som leder tillbaka till hans egen historia, som barn till två av förintelsens överlevare" för att citera en intervju inför hans 70-årsdag 2018. Vad hans tal kommer att handla om är en väl förborgad hemlighet fram till kl 20.45 på Valborgsafton på Skansen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum