Norrköpings kommunNorrköpings kommun

Pressinbjudan: Invigning av Föräldrastöttan

Dela

Nu invigs utvecklingsprojektet Föräldrastöttan. Projektet ska stötta föräldrar som har sina barn placerade utanför det egna hemmet.

Föräldrastöttan vänder sig till föräldrar som har placerade barn enligt socialtjänstlagen (SoL), lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU) eller lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).  

Här erbjuds föräldrar möjlighet att bland annat prata om och få stöd i sin situation, samt kunna få information kring juridiska rättigheter och skyldigheter, dokument och utredningar.

­­ Vi på Föräldrastöttan ska ha en lyssnande och vägledande funktion och är neutrala i relation till handläggare och andra aktörer, och vi för inte någons talan. Det är föräldrarna själva som tar kontakt med oss och erbjuds tid för samtal inom en vecka, säger Emilia Holmström.

­­Vi ser att Föräldrastöttan täcker ett viktigt behov i att hjälpa föräldrar med olika typer av frågor och problem rörande deras barns placering utanför hemmet. Vår förhoppning är att utvecklingsprojektet, som kommer att löpa över 2-3 år, därefter implementeras i den ordinarie verksamheten, säger Roger Källs (S), ordförande i socialnämnden.

Föräldrastöttan är ett samarbete mellan socialkontoret och vård- och omsorgskontoret i Norrköpings kommun.

­­I Föräldrastöttan får vi en verksamhet som bygger på frivillighet och som kommer att fylla en viktig roll med att hjälpa föräldrar till barn som är placerade utanför hemmet. Här kommer de att kunna få både stöd, information och vägledning. Vi har stora förhoppningar på det här projektet, säger Olle Vikmång (S), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Media inbjuds att delta vid invigningen av Föräldrastöttan.

Datum: måndag den 1 april
Tid: klockan 13.00
Plats: Barn och ungdom – utförare, Repslagaregatan 12, våning 3

Kontaktpersoner:
Emilia Holmström
Titel: socialpedagog, socialkontoret
Telefon: 011-15 60 07

Christina Lischke
Titel: socialpedagog, socialkontoret
Telefon: 011-15 60 06

Roger Källs (S)
Titel: ordförande socialnämnden
Telefon: 070-313 31 68

___________________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum