Linköpings kommun

Pressinbjudan: Invigning av utställningen Bilder som förändrar världen

Dela

Nu visar Friluftsmuseet Gamla Linköping en vandringsutställning från Gävle kommun med bilder av genusfotografen Tomas Gunnarsson. Välkommen på invigning!

Tid: fredag 9 mars klockan 14.00
Plats: HÖRnAN i Curmanska magasinet, Friluftsmuseet Gamla Linköping

– Utställningen passar mycket bra in i Linköpings kommuns värdegrund som handlar om allas lika värde, att alla ska bemötas professionellt och likvärdigt och att kommunens rekrytering och utbud ska avspegla mångfalden hos Linköpingsborna, säger museichef Tina Karlsson.

Utställningen visas i samarbete med AB Stångåstaden som ett led i deras mångfaldsarbete. Malin Wettre, HR-chef på Stångåstaden:

– Vi får oerhört mycket tillbaka genom att satsa på mångfald och inkludering i vårt rekryteringsarbete och i vår kommunikation. Vi får ett mer kreativt och nytänkande arbetsklimat, affärsnyttan ökar och sist men inte minst får vi nöjdare kunder. Var femte Linköpingsbo bor hos oss, vilket gör att våra hyresgäster är en heterogen grupp som speglar samhället i stort. Det innebär att vi behöver förstå och kunna kommunicera med våra hyresgäster på ett inkluderande sätt som passar alla.

Stångåstadens HR-strateg Peter Jonsson inviger utställningen som visas fram till den 2 april, måndag-fredag klockan 10-17 och lördag-söndag klockan 11-16.

Välkommen!

Läs mer om genusfotografen

För mer information kontakta Kristina Grahm, Friluftsmuseet Gamla Linköping, telefon: 013-20 63 83, e-post: kristina.grahm@linkoping.se eller Peter Jonsson, AB Stångåstaden, telefon: 013 20 86 76, e-post: peter.jonsson@stangastaden.se

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 158 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum