Lindholmen Science Park

Pressinbjudan: Lindholmen Software Development Day 26 oktober - Hur förändras vårt samhälle och beteende med nya mjukvarutjänster?

Dela

”The Software Society - The interaction between our changing behavior, our society, and the new landscape of Software Services” – Det är temat för årets Lindholmen Software Development Day, som anordnas för trettonde året i rad. Konferensprogrammet är det vassaste hittills och eventets drygt 600 platser har varit fulltecknade sedan i juni.

Bild: Lindholmen Science Park/Robin Aron
Bild: Lindholmen Science Park/Robin Aron

Årets konferens bjuder på över 30 experter som delar med sig av det senaste på området inom trender, teknik, VR/AR och spel, samt verktyg och metoder.

På eftermiddagen ges även möjlighet att fördjupa dialogen med flera talare på ’Open Space’.

Dessutom visar 27 organisationer upp sina senaste produkter och tjänster inom mjukvaruutveckling i konferensens utställning, t ex Volvo Lastvagnars ”Truck simulator using virtual reality”.

- Det känns otroligt positivt att följa upp förra årets succé med ett så intresseväckande program som vi har framför oss, säger ordförande i programkommittén Anders Dyvermark, Assisting Sector Manager Radio Base Station Configuration Software, Ericsson. Lindholmen Software Development Day har vuxit för varje år sedan vi startade 2004 här på Lindholmen Science Park och jag tror det är en grogrund för många innovativa samarbeten.

Tid: 26 oktober, kl 08:00 - 16:30
Plats: Lindholmen Conference Centre, Lindholmspiren 3-5, Göteborg
Anmälan: Kontakta Anna Hafström Kováts, pressansvarig, Lindholmen Science Park,
tel 0723-515280, anna.hafstrom.kovats@lindholmen.se

Länk till programmet >
Mer info om Lindholmen Software Development Day >

Utdrag ur programmet:

• Software in cars, what is going on?
Niclas Nygren Sr Director Strategy & Concept, Electronics and Chassis at Volvo Cars
• Autonomous vehicles: Business models, technical solutions and time to market
Karl Iagnemma, CEO nuTonomy
• AI: The New Electricity to Harness the Digital Future
Devdatt Dubhashi Professor at the Computing Science division at Chalmers
• How to get paid in cash, not in data-ball bearings as a service
Victoria van Camp CTO SKF
• Artificial Intelligence in Services
Maya Weinstein, Senior Designer Watson Implementations, IBM & Robert Quinn, Senior Certified IT Specialist, IBM
• Deep Learning for Developers
Julien Simon, Amazon Web Services

För information om konferensen:
Caroline Karlsson, eventansvarig Lindholmen Science Park, tel 0702-680772, caroline.karlsson@lindholmen.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bild: Lindholmen Science Park/Robin Aron
Bild: Lindholmen Science Park/Robin Aron
Ladda ned bild

Länkar

Om

Lindholmen Science Park
Lindholmen Science Park
Lindholmspiren 3-5, Box 8077
402 78 Göteborg

031-764 70 00http://www.lindholmen.se

Lindholmen Software Development Day är en mötesplats för mjukvaruindustrin som drivs som ett samverkansprojekt mellan Ascom, Business Region Göteborg, Chalmers, Combitech, Cybercom, Ericsson, Göteborgs Universitet, HiQ, Knowledge Agency, Volvo Cars, Volvokoncernen, Zenuity och Lindholmen Science Park AB. Syftet är att stödja samverkan, innovationer, nya samarbeten och företag inom mjukvaruutveckling samt att stärka ICT-branschen i Sverige.

Följ Lindholmen Science Park

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Lindholmen Science Park

Innovativa storbolag driver satsning för framtidens transporter3.10.2017 16:18Pressmeddelande

I en allt mer komplex och digitaliserad bransch där automation, elektromobilitet och uppkopplade fordon är framtiden ställs nya krav på arbetssätt. Autoliv, Ericsson, Volvo Cars, Volvokoncernen och Zenuity invigde därför idag MobilityXlab på Lindholmen Science Park. Bolagen vill stärka sin position i framkant av en föränderlig fordonsbransch för att i samverkan med startups utveckla och visa upp säkrare och effektivare transporter för framtiden.

Kraftsamling för framtidens transportlösningar i Drive Swedens projekt inom regeringens samverkansprogram28.9.2017 15:46Pressmeddelande

Smartare och mer hållbara lösningar karakteriserar de aktiviteter som Drive Sweden på uppdrag av regeringen kommer att leda inom ’Nästa generations resor och transporter’ - ett av de fem nationella samverkansprogram som regeringen lanserat och finansierar. Ett flertal av Drive Swedens partners, inklusive Volvo Cars, Volvo Bussar, Nobina, RISE och KTH, kommer att utveckla och prova helt nya sätt för hur vi förflyttar oss i våra städer, vilket kan skapa en stor och påtaglig samhällsnytta.

Lindholmen Science Park startar nationellt mediecenter7.9.2017 13:27Pressmeddelande

Lindholmen Science Park AB i Göteborg startar ännu ett högaktuellt och unikt forsknings- och innovationsprogram: Medier & demokrati. Satsningen stöds av bland andra Sveriges kommersiella medier samlade inom Tidningsutgivarna (TU), Public Service-bolagen Sveriges Radio och Sveriges Television och landets ledande medieakademier. Målet är att stärka publicistiken, journalistiken, det offentliga samtalet och demokratin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum