Lindholmen Science Park

Pressinbjudan: Lindholmen Software Development Day 28 oktober, 2016 - Omvälvande förändringar inom ICT, digitalisering och automation diskuteras av branschens toppnamn

Dela

”Disruptive Innovation - Opportunities and threats in a new business environment” är temat för årets Lindholmen Software Development Day, som den 28 oktober anordnas för tolfte året i rad. På plats som både talare och besökare finns en stor del av landets spetskompetens inom mjukvaruutveckling.

Årets konferens bjuder på 25 experter som delar med sig av det senaste på området inom trender, teknik, processer och metoder. På eftermiddagen ges även möjlighet att fördjupa dialogen med flera talare på ’Open Space’. Ett 20-tal företag finns också på plats i konferensens utställningshall och visar sina senaste produkter och tjänster inom mjukvaruutveckling.

- Det är fantastiskt att kunna samla så många av branschens intressantaste aktörer och 600 deltagare under en dag som denna. Att det är tolfte året i rad vi arrangerar Software Development Day här på Lindholmen Science Park visar att det är denna typ av samverkansmiljöer som efterfrågas och behövs för att driva innovativa krafter i Sverige framåt, i en tid som kännetecknas av stora förändringar inom teknikområdet Software Development, säger ordförande i programkommittén Anders Dyvermark, Assisting Sector Manager Radio Base Station Configuration Software, Ericsson.

Lindholmen Software Development Day är en årlig mötesplats för mjukvaruindustrin som drivs som ett samverkansprojekt mellan Ericsson, Chalmers, Göteborgs universitet, Volvo Cars, AB Volvo, Cybercom, Ascom, Combitech, HiQ, Business Region Göteborg och Lindholmen Science Park. Syftet är att stödja samverkan, innovationer, nya samarbeten och företag inom mjukvaruutveckling samt att stärka ICT-branschen i Västsverige. Hit kommer både regionala, nationella och internationella besökare och talare.

Tid: 28 oktober, kl 08:30 - 16:30
Plats: Lindholmen Conference Centre, Lindholmspiren 3-5, Göteborg


Utdrag ur programmet
08:40 – 09:00
Disrupt the Dinosaurs, How to save or kill a large enterprise, Johan Sköld, Chalmers Venture
09:00 – 09:20
Networked Society, Erik Kruse, Ericsson
09:20 – 09:40
What role can innovation and digitalization play for an industry in need of disruption? 
Lars Backström, Västtrafik
11:00 – 11:20 
Business Ecosystems: Competition or Collaboration, Helena Olsson, Malmö University
11: 00 – 11:20
Open Source Business Innovation in the Software World Christian Berg, Safer Society
14:10 – 14:30
Software Applications for Analyzing Emergency Calls, Frida Hermansson, TUCAP at 
Lindholmen Science Park

Mer info om Lindholmen Software Development Day

Länk till hela programmet


För information om konferensen:
Caroline Karlsson, eventansvarig Lindholmen Science Park,
tel 031-764 70 30, caroline.karlsson@lindholmen.se

För medverkan:
Anna Hafström Kováts, pressansvarig, Lindholmen Science Park, 
tel 0723-515280, anna.hafstrom.kovats@lindholmen.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Lindholmen Science Park
Lindholmen Science Park
Lindholmspiren 3-5, Box 8077
402 78 Göteborg

031-764 70 00http://www.lindholmen.se
Lindholmen Science Park
Lindholmspiren 3-5, Box 8077 
      

Lindholmen Science Park är en internationell samverkansmiljö för forskning, innovation och utbildning inom Transport, ICT och Media. Vi erbjuder en neutral utvecklingsmiljö där aktörer från näringsliv, akademi och samhälle tillsammans kan driva stora forsknings- och utvecklingsprojekt. Under snart 15 år har vi varit med och skapat framgångsrika samarbeten och innovationer.

E-post: info@lindholmen.se

Följ Lindholmen Science Park

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Lindholmen Science Park

Pressinbjudan: Lindholmen Software Development Day 26 oktober - Hur förändras vårt samhälle och beteende med nya mjukvarutjänster?24.10.2017 11:32Pressinbjudan

”The Software Society - The interaction between our changing behavior, our society, and the new landscape of Software Services” – Det är temat för årets Lindholmen Software Development Day, som anordnas för trettonde året i rad. Konferensprogrammet är det vassaste hittills och eventets drygt 600 platser har varit fulltecknade sedan i juni.

Innovativa storbolag driver satsning för framtidens transporter3.10.2017 16:18Pressmeddelande

I en allt mer komplex och digitaliserad bransch där automation, elektromobilitet och uppkopplade fordon är framtiden ställs nya krav på arbetssätt. Autoliv, Ericsson, Volvo Cars, Volvokoncernen och Zenuity invigde därför idag MobilityXlab på Lindholmen Science Park. Bolagen vill stärka sin position i framkant av en föränderlig fordonsbransch för att i samverkan med startups utveckla och visa upp säkrare och effektivare transporter för framtiden.

Kraftsamling för framtidens transportlösningar i Drive Swedens projekt inom regeringens samverkansprogram28.9.2017 15:46Pressmeddelande

Smartare och mer hållbara lösningar karakteriserar de aktiviteter som Drive Sweden på uppdrag av regeringen kommer att leda inom ’Nästa generations resor och transporter’ - ett av de fem nationella samverkansprogram som regeringen lanserat och finansierar. Ett flertal av Drive Swedens partners, inklusive Volvo Cars, Volvo Bussar, Nobina, RISE och KTH, kommer att utveckla och prova helt nya sätt för hur vi förflyttar oss i våra städer, vilket kan skapa en stor och påtaglig samhällsnytta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum