Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Norrköpings kommun Årets UF-kommun 2021

Dela

För fjortonde året i rad har Ung Företagsamhet i Östergötland utsett Årets UF-kommun. Utmärkelsen delas ut för att uppmärksamma de östgötska kommunernas arbete med UF-företagande. 2021 går utmärkelsen för första gången till Norrköpings kommun. Media bjuds in till pressträff för att ta del av diplomering.

– Norrköping har under det senaste året arbetat väldigt strukturerat för att ge fler gymnasieelever möjlighet att starta ett UF-företag. Kontakterna mellan näringslivskontoret och utbildningskontoret har ökat, politiken har involverats i arbetet med UF-företagande. Numera finns det också en plan för hur kommunen ska arbeta med att få fler gymnasieelever att bli företagsamma genom UF-företagande. Entusiasmen i kommunen är stor, säger Hanna Edström, regionchef för Ung Företagsamhet i Östergötland.

Medverkande: Olle Vikmång (S), kommunstyrelsens ordförande, Pontus Lindblom, näringslivsdirektör, Claes Göransson, verksamhetschef gymnasieskola, Jonas Eriksson, verksamhetschef gymnasieskola, Filip Morell (M), ledamot utbildningsnämnden, Hanna Edström, Regionchef Ung Företagsamhet i Östergötland, Lars Hindrum, projektledare Ung Företagsamhet i Östergötland

Datum: tisdag 15 juni
Tid: Klockan 14:00
Plats: Taket på Strykbrädan, Laxholmstorget 3

Kontakt:
Claes Göransson
Titel: verksamhetschef gymnasieskola
Telefon: 073-020 23 58

Hanna Edström
Titel: regionchef för Ung Företagsamhet i Östergötland
Telefon: 070-587 30 10
__________________________________________________

Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 072-597 09 00

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum