Lindholmen Science Park

Pressinbjudan: Nu invigs Sveriges första tankstation för flytande biogas inom ramen för Klimatklivet

Dela

Den 13 mars bjuder samverkansprojektet ”Västsvensk arena för flytande biogas” in till invigningen av FordonsGas nya tankstation för flytande biogas i Götene – den första i Sverige inom ramen för Klimatklivet, regeringens initiativ för att stimulera omställningen från fossila bränslen.

Detta är startskottet för en större utbyggnadsvåg av flytande biogasinfrastruktur, vilket är en förutsättning för t ex Götene Kyltransporter som nu gör stora investeringar i gaslastbilar som ska drivas på flytande biogas.

Nu påbörjas även en forskningsstudie, finansierad av Västra Götalandsregionen och ledd av IVL samt Chalmers, för att påvisa den flytande biogasens roll i omställningen till ett fossilfritt transportsystem.

När? 13 mars 2019, kl 09:30 - 11:30

Var? FordonsGas, Lundängsgatan 1, Götene

Anmälan: Kontakta Anders Johansson, kommunikatör Lindholmen Science Park, senast den 12 mars, anders.johansson@lindholmen.se, 0705-624112

Arrangör: Västra Götalandsregionen, FordonsGas, Volvo Lastvagnar, Götene Kyltransporter & CLOSER

Program

9:30 Fika & Registrering

10:00 Presentationer samt paneldialog i Volvo Lastvagnars trailer

  • Maria Oscott, Programledare Fossil Free Freight - Moderator
  • Ulf Johansson, ägare Götene Kyltransporter – Omställning för konkurrenskraft
  • Emil Glimåker, vd FordonsGas – Infrastrukturutveckling i Sverige och Europa
  • Lars Mårtensson, miljö- och innovationschef och Johan Selvén, försäljningsansvarig, Volvo Lastvagnar – Hur möter tekniken kraven?
  • Helena Holmberg, vice ordf. regionutvecklingsnämnden, Västra Götalandsregionen – Plan för främjande av biogasanvändning i tunga fordon
  • Paneldialog – Kan Sverige nå målet om fossilfrihet 2045 med hjälp av flytande biogas? Deltar gör ovan nämnda samt Susanne Andersson, kommunstyrelsens ordförande, Götene kommun och Anders Hjort, forskare, IVL Svenska Miljöinstitutet
  • Frågestund

11:00 Invigningsceremoni utomhus

11:15 Tillfälle för individuella intervjuer och fotografering

På plats finns också representanter från stora transportköpare, såsom Arla och Triumfglass.

Västsvensk arena för flytande biogas är ett samverkansprojekt mellan näringsliv, akademi och samhälle. Projektmedlemmar är Västra Götalandsregionen, FordonsGas, Gasum, Volvo Lastvagnar, Chalmers tekniska högskola, IVL Svenska Miljöinstitutet och Biogas Väst. Projektet leds av den nationella arenan för samverkan inom transporteffektivitet CLOSER vid Lindholmen Science Park.

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Lindholmen Science Park
Lindholmen Science Park
Lindholmspiren 3-5, Box 8077
402 78 Göteborg

031-764 70 00http://www.lindholmen.se

Lindholmen Science Park är en samverkansmiljö inom transport, ICT, visualisering och media. Vi erbjuder en neutral arena där näringsliv, akademi och myndigheter tillsammans driver innovation för samhällsutveckling. I snart 20 år har vi varit med och skapat framgångsrika samarbeten på regional, nationell och internationell nivå.

Följ Lindholmen Science Park

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lindholmen Science Park

Lokala politiska nyheter når fler20.5.2019 16:37:13 CESTPressmeddelande

De lokala nyhetsmedierna har tappat sin dominerande position som nyhetsförmedlare under valrörelser. Sociala mediekanaler och framförallt Facebook har tagit en framträdande position, visar en ny unik rapport. – Hur nyheter sprids har radikalt förändrats, säger Lars Nord, professor i medie- och kommunikationsvetenskap. Men avgörande för människors engagemang i medierna är att det finns lokala heta stridsfrågor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum