We Effect

Pressinbjudan: Rättvis mat till alla - hur ska Sverige möta den globala hungerkrisen?

Dela

Världen står potentiellt inför den största hungerkrisen på 50 år. Biståndsorganisationerna We Effect och Vi-skogen bjuder in till rapportsläpp och ett digitalt samtal om hur svenska aktörer kan samverka mot hungern. Peter Eriksson, minister för internationellt utvecklingssamarbete, öppningstalar.

Onsdag den 25 november publicerar biståndsorganisationerna We Effect och Vi-skogen en ny rapport om hungerkrisen i världen samt arrangerar ett digitalt samtal om hur Sverige bättre kan möta den globala hungern.

Rapporten Rättvis mat till alla visar på behovet av ett hållbart system för livsmedelsförsörjning i världen som ger alla människor tillgång till tillräckligt med näringsrik mat för att leva ett friskt och produktivt liv.

I dag saknar två miljarder människor, mer än en fjärdedel av världens befolkning, säker tillgång till den mat de behöver. Läget har blivit särskilt akut till följd av coronapandemin, som enligt FN riskerar att försätta 130 miljoner människor i akut hungersnöd.


Vid webbinariet medverkar:

Peter Eriksson, minister för internationellt utvecklingssamarbete
Michael Fakhri, FN:s särskilda rapportör för rätten till mat
Marie Haga, Associate Vice President, Internationella Jordbruksutvecklingsfonden
Marie Nygren, verkställande direktör, Kooperativa Förbundet
Sara Gräslund, enhetschef, SLU Global, Sveriges lantbruksuniversitet
Kajsa Johansson, senior rådgivare We Effect och forskare vid Linnéuniversitetet
Anna Tibblin, generalsekreterare, We Effect & Vi-skogen

Samtalet leds av Unn Edberg, Publisher, Vi Media

Webbinariet sänds live på Facebook onsdag 25 november klockan 13.00 – 14.30. Det går att ställa frågor till panellisterna under sändningen.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Anna Koblanck, Medieansvarig, anna.koblanck@weeffect.org, 072-070 17 81

Joakim Rådström, kommunikatör Vi-skogen, joakim.radstrom@viskogen.se, 072-070 72 95

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

We Effect
We Effect
Östgötagatan 90
116 64 Stockholm

08-120 371 56https://www.weeffect.se/

We Effect är den svenska kooperationens biståndsorganisation med verksamhet i ett 20-tal länder tillsammans med 160 partnerorganisationer. We Effect arbetar för att utrota fattigdomen i världen genom att verka för rätten till mat, jämställdhet, klimaträttvisa, hållbar utveckling och hjälp till självhjälp. Organisationen grundades 1958 och är världens största kooperativa biståndsorganisation.

Följ We Effect

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från We Effect

We Effect och Vi-skogen: Ökat bistånd till biologisk mångfald är välkommet – men inkludera lokalbefolkningen!19.10.2020 09:07:41 CESTPressmeddelande

Biståndsorganisationerna We Effect och Vi-skogen välkomnar biståndsministerns besked om att biståndet framöver i högre grad ska bidra till att restaurera ekosystem där hav, mark och skog har skövlats. - Det här är en jättebra satsning av regeringen. Men helt avgörande för att insatserna ska lyckas är att de sker i samverkan med lokalbefolkningarna, säger Anna Tibblin, generalsekreterare för We Effect och Vi-skogen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum