Afa Försäkring

Pressinbjudan: Seminarium om arbetsmiljöverktyg som förenar forskning och praktik

Dela
Den 2 mars arrangerar Afa Försäkring ett livesänt hybridseminarium om forskning om arbetsmiljöverktyget Copenhagen Psychosocial Questionnaire, COPSOQ, som kan användas för att göra mätningar i den organisatoriska och sociala arbetsmiljön.
Foto: johner.se/Scandinav
Foto: johner.se/Scandinav

Copenhagen Psychosocial Questionnaire, COPSOQ, är ett verktyg för mätning av väsentliga aspekter av den organisatoriska och sociala arbetsmiljön, såväl risk- som friskfaktorer. Det vilar på en vetenskaplig grund och används idag i stora delar av världen.

Verktyget är utvecklat för att bidra till förbättrad kommunikation mellan arbetsplatser, de som arbetar med arbetsmiljöfrågor och forskare.

Hur kan vi använda arbetsmiljöverktyget COPSOQ? Hur skapar vi förutsättningar för delaktighet och engagemang i arbetsmiljöarbetet?

Under seminariet presenteras verktyget och vad det innebär att det är forskningsförankrat.

Genom konkreta exempel och erfarenheter från praktiken berättar föreläsarna om hur COPSOQ, och de referensvärden som är utvecklade för den svenska arbetsmarknaden, kan användas för att utveckla arbetsplatser och organisationer genom systematiskt arbetsmiljöarbete.

Medverkande:

Hanne Berthelsen, docent i ledarskap och organisation och forskare, Malmö universitet.

Hanna Ljungberg, arbetsmiljöspecialist, Malmö universitet och tidigare huvudskyddsombud inom Malmö stad.

Moderator:

Ulrika Hektor, chef för Afa Försäkrings Forsknings- och utvecklingsavdelning, FoU.

Media hälsas välkomna att delta i webbinariet

Datum och tid: torsdag 2 mars kl. 9.00–10.00. För dig som deltar fysiskt på plats serveras frukost från kl. 8.30.

Detta är ett hybridseminarium där du kan välja att antingen: 

  • delta digitalt via livesändning
  • delta fysiskt på plats i Hörsalen på Afa Försäkring, Klara Södra Kyrkogata 18, Stockholm

Anmälan

Fysisk anmälan senast 28 februari: anmäl dig här för att delta fysiskt på plats senast tisdag 28 februari. 

Digital anmälan senast 1 mars: anmäl dig till att delta digitalt här senast onsdag 1 mars.
En länk till webbinariet kommer att skickas till dig som är anmäld.

Frågor och mer information

Se information även på Afa Försäkrings webbplats.

Pressfrågor hänvisas till: Linda Harling, presskommunikatör på Afa Försäkring: linda.harling@afaforsakring.se, 0730-96 35 12.

Övriga frågor: afaseminarier@afaforsakring.se 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: johner.se/Scandinav
Foto: johner.se/Scandinav
Ladda ned bild
Foto: johner.se/Scandinav
Foto: johner.se/Scandinav
Ladda ned bild

Om

Afa Försäkring
Afa Försäkring9 av 10 är försäkrade via jobbet. Afa Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar människor i privat näringsliv, kommuner och regioner. Afa Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. Afa Försäkring har cirka 650 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. www.afaforsakring.se

Följ Afa Försäkring

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Afa Försäkring

Seminarium: Ny stor rapport om allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro i svenskt arbetsliv7.6.2023 08:00:00 CEST | Pressinbjudan

Livesänt seminarium om allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro i det svenska arbetslivet. Få koll på hur statistik från arbetsskade­försäkringen och sjukförsäkringen ser ut. Vi presenterar siffror för olika yrkesgrupper, åldersgrupper, kön och avtalsområden. Även regionala siffror för olika områden i Sverige finns med i rapporten. Rapporten släpps den 12 juni och presenteras på detta seminarium den 16 juni kl. 9.00. Delta på plats eller se livesändningen.

EU-besök i Byggbranschens Säkerhetspark – gott exempel för säkrare arbetsmiljö17.5.2023 13:30:05 CEST | Pressmeddelande

Byggbranschens Säkerhetspark gästades den 16 maj av bland andra jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg och Nicolas Schmit, EU-kommissionär med ansvar för sysselsättning och sociala rättigheter. Även flertalet EU-delegater och representanter från myndigheter deltog i besöket, som genomfördes i samband med Sveriges EU-ordförandeskap. Afa Försäkring, som möjliggjort att ca 3 600 lärare och studenter på bygg- och anläggningsutbildningar har kunnat gå kostnadsfri utbildning i Säkerhetsparken, var också på plats.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum