Umeå kommun

Pressinbjudan: Temavecka om utbildning och arbete inom vård- och omsorg

Dela

Under vecka 42 genomför vård- och omsorgsprogrammet på Dragonskolan, Umevux, Region Västerbotten och Umeå kommun en temavecka om ett av våra viktigaste jobb – undersköterska. Det blir ett flertal aktiviteter under veckan som avslutas med ett frukostmöte.

Onsdag 16 oktober kl.14-16 är det mingel med elever, ambassadörer, fackförbund och bemanningscentrum i Hus 6 på Umestan. Torsdag 17 november genomförs en branschdag i receptionen på stadshuset.

Veckan avslutas med ett frukostmöte fredag 18 oktober kl.07.30-09.30 i Restaurang Översten på stadshusområdet. Alla studie- och yrkesvägledare på grundskolorna i Umeå och kranskommunerna är inbjudna. Syftet med mötet är att ge en bredare insyn i undersköterskeyrket och vård-och omsorgsprogrammet.

Media är välkomna till alla aktiviteter.

För mer information kontakta:
Ibrahim ”Ibbe” Alhakim                                                
Biträdande rektor, Dragonskolan
070-645 23 45
ibrahim.alhakim@umea.se

Ulrika Stenlund
Biträdande rektor,
Vård och omsorgsutbildningen, Umevux
070-611 10 07
ulrika.stenlund@umea.se

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är norra Sveriges största arbetsgivare. Våra verksamheter präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service.

Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 129 000 personer och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum