Regeringen och WHO

Pressinbjudan: Tomas Eneroth presenterar Stockholmsdeklarationen vid global trafiksäkerhetskonferens

Dela

Infrastrukturminister Tomas Eneroth presenterar Stockholmsdeklarationen när Sverige står värd för det tredje globala ministerkonferensen om trafiksäkerhet i Stockholm den 19–20 februari.

Stockholmsdeklarationen är slutsatser från konferensen, och ska ligga som grund för det framtida arbetet med trafiksäkerhet i världen. Pressträffen hålls den 19 februari, klockan 08:00–08:30 i Stockholm Waterfront Building, Mediacenter, Nils Ericsons plan 4. 

Anmäl dig till: Ulrika Karlsson, pressansvarig, 070 762 39 54

Presslegitimation krävs. Deltagare på pressträffen uppmanas vara på plats i god tid för att hinna gå igenom säkerhetskontrollerna vid ingången.  

 

Läs mer om den tredje globala ministerkonferensen om trafiksäkerhet

Nyckelord

Kontakter

För mer information om den globala trafiksäkerhetskonferensen och ackrediteringar, kontakta pressansvarig Ulrika Karlsson, 070 762 39 54

För medieförfrågningar till Tomas Eneroth, kontakta pressekreterare Fredrik Persson, 073 072 81 36

Bilder

Om

Sverige är värd för den tredje globala ministerkonferensen om trafiksäkerhet den 19–20 februari 2020. Konferensen samlar ministerledda delegationer uppemot 80-tals länder och genomförs i nära samarbete med Världshälsoorganisationen WHO. Representanter för näringsliv, forskning, organisationer och internationella institutioner på den globala arenan kommer att delta. Konferensen är både en avslutning på FN:s Decade of Action for Road Safety 2011–2020 och ett avstamp för det fortsatta trafiksäkerhetsarbetet.

Följ Regeringen och WHO

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.