Linköpings kommun

Pressinbjudan: Utdelning från Westman-Wernerska stiftelsen

Dela

Westman-Wernerska stiftelsen bildades 1913 för att gynna staden Linköpings utveckling och under åren har avkastningen från denna stiftelse lämnat betydande belopp till olika satsningar. På fredag 23 februari håller nämnden för stiftelsen en presskonferens där vi berättar vilka som får ta del av 2018-års utdelning.

Tid: fredagen den 23 februari klockan 11.00
Plats: lokal Schönberg, Linköpings stadshus

Den 17 december 1913 överlämnade Henric Westman 100 000 kronor till Linköpings Stad och förordnade att medlen skulle bilda en fond under namnet Westman-Wernerska fonden, numera Westman-Wernerska stiftelsen. Fonden utökades senare vid flera tillfällen då Henrik Westman bland annat testamenterade sina fastigheter och sin egendom till Linköping stad. Tack vare en god avkastning har stiftelsen kunnat lämna betydande belopp till olika satsningar i enlighet med donatorns önskemål. Stiftelsen delar ut bidrag vart femte år och en särskild utdelningsnämnd utsedd av kommunfullmäktige bereder ansökningarna.

På presskonferensen berättar ordförande och vice ordförande vilka som i år får bidrag från stiftelsen.

Välkommen!

Rolf Edelman (M)              Eva Joelsson (S)

nämndens ordförande        vice ordförande

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 158 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Heltidsaktivering för försörjningsstödsmottagare10.5.2019 14:00:00 CESTPressmeddelande

Trots långvarig högkonjunktur har utanförskapet bitit sig fast hos tusentals Linköpingsbor. Allians för Linköping fortsätter därför att investera för att fler ska få möjlighet till jobb och sysselsättning och har gett i uppdrag till Utbildningskontoret och Social- och omsorgsförvaltningen att utreda hur Linköpings kommun kan införa krav på heltidsaktivering för personer som har försörjningsstöd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum