Uppsala stift

Pris till ekologiskt lantbruk

Dela

Ylwa och Kjell Sjelin tilldelas Uppsala stifts miljöpris. Prisutdelningen skedde i samband med stiftsfullmäktiges sammanträde i Uppsala.

- Hållbarhet är att reparera system samtidigt som vi ska producera mat, sa Kjell Sjelin när han tackade för priset och berättade om sin verksamhet. Han visade på det faktum att det i dag finns mat för att – med god marginal – föda jordens befolkning.

- Vi får ta steg framåt men det får inte dölja att vi behöver ta stora steg,  sa Kjell Selin vidare och berättade om de steg de tar. Det handlar om att gå över till förnyelsebar energi, att odla gröna växter och att vara genomtänkt i all konsumtion.

- Det går att byta delar i en startmotor i stället för att köpa en ny.

Motiveringen lyder ”Uppsala stifts miljöpris 2019 tilldelas Ylwa och Kjell Sjelin i Vattholma. De får priset för sitt arbete med ekologiskt lantbruk och jordens överlevnadsfrågor. Ylwa och Kjell Sjelin är drivande och idérika, genom att göra lite mer än det förväntade skapar de ett intresse för miljöfrågorna. Genom en öppenhet som tar sig uttryck i att de tar emot studiebesök från när och fjärran, liksom blivande agronomstudenter på SLU, sprider de sitt kunnande och sitt engagemang”.

På Uppsala stifts YouTube-kanal finns en intervju med pristagarna: https://youtu.be/WhK4ezUkpc4 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2018-12-31) 800 620 personer varav 60,6 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. I stiftet finns 126 församlingar. 101 av dessa församlingar bildar 27 pastorat medan 25 församlingar är självständiga enheter som inte ingår i ett pastorat.

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

Möt ärkebiskopen på temat ” Vilka vägar bär till framtiden”?5.2.2020 11:26:10 CETPressmeddelande

Besök på Uppsala brandförsvar, träffa elever på Uppsävjaskolan och samtal med Sävjabiblioteket, Sävja Fritidsgård, Sävja ungdomsmottagning samt Uppsala Ungdomsjour – det är några av programpunkterna när ärkebiskop Antje Jackelén besöker Danmark-Funbo församling under fyra dagar nästa vecka. Dessutom gudstjänster och ett offentligt panelsamtal om hur livet blir hållbart.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum