Region Norrbotten

Region Norrbotten höjer beredskapsläget

Dela

På grund av brist på vårdplatser och ökande covid-smitta går Region Norrbotten upp i stabsläge. Det innebär att beredskapen inom regionen höjs.

Redan idag samarbetar länets sjukhus för att kunna ta hand om de norrbottningar som behöver vård. I och med stabsläget kan samarbetet förstärkas ännu mer.

– Stabsläget innebär att vi i den regionala krisledningen följer läget och är beredda att vidta ytterligare åtgärder när det behövs. Det är osäkert hur covid-läget kommer att utvecklas, men ökad smitta och att fler ur personalen blir sjuka skulle vara mycket besvärligt för oss, säger Ulf Bergman, tf regiondirektör.

Kontaktperson

Namn: Ulf Bergman
Titel: Tf regiondirektör
Växel: 0920-28 40 00

Om

Region Norrbotten
Region Norrbottenhttps://www.norrbotten.se/

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 6 500 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum