Region Uppsala

Region Uppsala börjar kalla till vaccinationer i fas 4

Dela
Idag börjar Region Uppsala att skicka kallelser till vaccination mot covid-19 till gruppen 50-59-åringar, som kommer att börja vaccineras sista veckan i maj.

Precis som i tidigare faser får man en kallelse med förbokade tid och plats för vaccination.

Alla som har loggat in på 1177.se och angett att de vill ha information via e-post eller sms får ett meddelande den vägen. Samtliga får också ett brev hemskickat med en papperskallelse.

- Ju äldre man är, desto större är risken för att man blir svårt sjuk av covid-19. Vi är angelägna om att den här gruppen vaccineras tidigt i fas 4 och inte behöver konkurrera med de yngre om att få tid för vaccination. Därför väljer vi att skicka ut kallelser även till den här gruppen, så att vi fångar in så många som möjligt, säger Erik Sköldenberg, chefsläkare vid Region Uppsala och produktionsansvarig för vaccinationerna.

Kallelser till sammanlagt 26 000 personer födda 1962-1971 kommer att skickas ut i omgångar under första hälften av maj. Vaccinationerna med den första dosen genomförs under sista veckan i maj och första halvan av juni.

- Vi vaccinerar just nu främst i fas 3, bland annat personer i riskgrupp och hälso- och sjukvårdspersonal. Men man kan säga att startar fas 4 i och med att kallelserna skickas ut, säger Erik Sköldenberg.

Bokningen för nästa åldersgrupp i fas 4, personer födda 1972-1976, beräknas öppna kring den 1 juni. De kommer då att kunna boka sin egen vaccinationstid, i första hand genom att logga in på webbplatsen 1177.se.

- Då blir det också möjligt för alla som ingått i någon av de tidigare faserna, men av någon anledning ännu inte vaccinerat sig, att själva boka vaccination, säger Erik Sköldenberg.

Nyckelord

Kontakter

Erik Sköldenberg, chefsläkare och produktionsansvarig för covid-19-vaccinationer, tel 070-611 29 24

Länkar

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

Förtroendet för hälso- och sjukvården minskar28.2.2023 10:00:32 CET | Pressmeddelande

Förtroendet för hälso- och sjukvården ökade kraftigt i Sverige mellan 2019 och 2021 (under pandemin). Nya siffror från SKR:s Hälso- och sjukvårdsbarometer visar nu att förtroendet för hälso- och sjukvården har minskat, både i länet och i riket. 65 procent av befolkningen i Uppsala län har stort eller mycket stort förtroende för hälso- och sjukvården. Motsvarande andel år 2021 var 72 procent. Dock är förtroendet för hälso- och sjukvården högre i Uppsala län än genomsnittet för riket (62 procent).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum