Region Uppsala

Region Uppsala börjar vaccinera viss vårdpersonal

Dela

Region Uppsala kommer under vecka 2 att börja vaccinera viss sjukvårdspersonal mot covid-19.

- I det här skedet handlar det endast om en mindre del av sjukvårdspersonalen, personer som arbetar inom akutsjukvården, intensiv- och intermediärvården och direkt med patienter som vårdas på sjukhus för covid-19. Vi har ett mycket svårt bemanningsläge och måste göra allt vi kan för att inte tappa ytterligare personal genom att de blir sjuka i covid-19, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Mikael Köhler.

Region Uppsala följer den prioriteringsordning som har fastställts av Folkhälsomyndigheten. Just nu pågår fas 1, som innefattar boende på särskilda boenden för äldre, personer med hemtjänst och kommunal vård- och omsorgspersonal inom dessa verksamheter. Övrig personal inom hälso- och sjukvården som arbetar nära patienter kommer först i fas 2, som inleds om några veckor.

Beslutet att inleda vaccinationerna av vårdpersonal fattades efter att Folkhälsomyndigheten lämnat klartecken till regionerna får påbörja vaccinationerna av viss hälso- och sjukvårdspersonal, i syfte att klara nödvändig vård.

- Vi slutför fas 1 parallellt med att vi inleder fas 2. Det viktiga är att det inte går ut över vaccinationerna av de mest prioriterade grupperna, och det kommer det inte att göra. Vi har vaccin så att det räcker, säger Mikael Köhler.

Nyckelord

Kontakter

Mikael Köhler, hälso- och sjukvårdsdirektör, tel 076-724 89 17

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum