Region Uppsala

Region Uppsala kvar i stabsläge till 15 september

Dela

Region Uppsala kommer att behålla den regionala särskilda sjukvårdsledningen för att hantera covid-19 fram till den 15 september.

Mikael Köhler, hälso- och sjukvårdsdirektör Region Uppsala
Mikael Köhler, hälso- och sjukvårdsdirektör Region Uppsala

- Läget är betydligt bättre men pandemin är inte över. Vi behöver behålla krisledningsorganisationen för att hålla koll på utvecklingen och vidta åtgärder om det behövs, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Mikael Köhler.

Sedan den 3 november 2020 befinner sig Region Uppsala i förstärkningsläge, som är det näst högsta beredskapsnivån. Från den 1 juni går regionen över till stabsläge, som är en lägre nivån.

- Det pågår fortfarande ett omfattande covid-19-arbete i stora delar av organisationen, med provtagning, smittspårning, vaccinationer, sjukhusvård och rehabilitering, och det är extra utmanande att kunna fortsätta med det arbetet under semesterperioden. Den regionala särskilda sjukvårdsledningen kommer att vara en samlande kraft under sommaren och en garant för att vi ska kunna hantera även en försämrad situation, säger Mikael Köhler.

Fakta: Socialstyrelsens definitioner av beredskapslägen

Stabsläge
Beredskapsläge som innebär att en särskild sjukvårdsledning håller sig underrättad om läget, vidtar nödvändiga åtgärder och följer händelseutvecklingen.

Förstärkningsläge
Beredskapsläge som innebär att en särskild sjukvårdsledning vidtar åtgärder för förstärkning av vissa viktiga funktioner.

Katastrofläge
Beredskapsläge som innebär att en särskild sjukvårdsledning vidtar åtgärder för förstärkning av alla viktiga funktioner.

Nyckelord

Kontakter

Mikael Köhler, hälso- och sjukvårdsdirektör Region Uppsala, tel 076-724 89 17

Bilder

Mikael Köhler, hälso- och sjukvårdsdirektör Region Uppsala
Mikael Köhler, hälso- och sjukvårdsdirektör Region Uppsala
Ladda ned bild

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum