Region Uppsala

Region Uppsala öppnar provtagning för covid-19 i Gottsunda

Dela

Tisdagen den 13 oktober öppnar Region Uppsala en station för covid-19-testning i Gottsunda. Tidsbokningen öppnade på måndagen.

- Vi har sett att det är en lägre andel av de som bor i Gottsunda som kommer till provtagning jämfört med i andra delar av länet. Nu hoppas vi att fler i området ska testa sig när de har symtom. Det är avgörande om vi ska kunna smittspåra och få stopp på smittspridningen, säger Fredrik Settergren, verksamhetsområdeschef vid Nära vård och hälsa.

Provtagningen görs i en barack som har ställts upp utanför Gottsunda vårdcentral på Valthornsvägen. Precis som för annan covid-19-provtagning krävs det att man bokar tid på 1177.se.

- Till att börja med kommer vi att kunna testa runt 300 vuxna och barn per vecka, men vi planerar att skala upp detta så snart vi har lokaler för det, säger Fredrik Settergren.

Provtagningsstationen i Gottsunda bemannas av ett team från provtagningen på Kungsgärdet, och flera i personalen är flerspråkiga.

Nya tider för provtagning läggs ut efter hand.

- Man ska inte ge upp. Om det inte finns några lediga tider kan man gå in och titta igen lite senare. Det ändrar sig snabbt, säger Fredrik Settergren.

Boka tid för provtagning för covid-19 i Uppsala län

Nyckelord

Kontakter

Fredrik Settergren, områdeschef Nära vård och hälsa, tel 072-206 32 26

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

Ökad smittspridning och belastning av sjukvården4.1.2022 14:37:02 CET | Pressmeddelande

Region Uppsala befinner sig just nu i ett besvärligt läge, där flera samverkande faktorer skapar ett hårt tryck på sjukvården. Smittspridningen av covidviruset ökar kraftigt, och andelen PCR-prover positiva för covid är nu cirka 18 procent. Men till det kommer även säsongsinfluensan och andra luftvägsvirus – sammanlagt 58 patienter ligger nu inne på sjukhus med något av dessa virus. Smittspridningen innebär även att många medarbetare är sjuka, vårdar anhöriga eller väntar på provsvar.

Region Uppsala får bedriva nationell högspecialiserad vård vid svår gallgångssjukdom och skrumplever16.12.2021 11:06:03 CET | Pressmeddelande

Region Uppsala/Akademiska sjukhuset tilldelas tillstånd att bedriva nationell högspecialiserad vård för gallgångssjukdomen PSC och endovaskulär behandling mot komplikationer vid skrumplever. Beslutet, som fattades av Nämnden för nationell högspecialiserad vård den 15 december, innebär att vården koncentreras till fem respektive fyra sjukhus i landet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum