BranäsgruppenBranäsgruppen

Rekordbokat när Kungsberget öppnar för vintersäsongen

Dela
Skidsuget är rekordstort när Kungsberget startar liftarna för säsongen den 17–18 december. Bokningsläget är drygt 50% bättre än förra säsongens premiärhelg och gästerna har fler nedfarter än någonsin att välja mellan.

En mild november gjorde att premiären fick flyttas fram, men nu har kylan kommit på allvar till Kungsberget. December har varit ordentligt kall vilket gör att det finns mycket snö i backarna. Under premiärhelgen är hela 16 nedfarter, 6 liftar och 2 åkband öppna, vilket är nytt rekord för en premiärhelg i Kungsberget.

– Våra duktiga snöläggare har gjort ett kanonjobb! Det finns gott om snö och till premiären har gästerna många fina nedfarter att välja mellan, säger Johnny Jernqvist, platschef i Kungsberget.

Skidsemestern prioriteras

Förra säsongen då konjunkturen var god och semestersuget bland svenskarna extra stort blev rekordbra för Kungsberget. Trots det är bokningsläget inför premiären 50 % bättre. Även sett över hela säsongen är bokningarna fler – jämfört med säsongen 2019/2020, innan pandemin bröt ut, är det hela 50 % bättre.

­– Trots det ekonomiska läget vill många åka på skidsemester – inte minst barnfamiljer. Skidåkning erbjuder aktiv tillsammanstid utomhus där hela familjen har kul – därför tror jag skidresan prioriteras, säger Mikael Elford, kommersiell chef på Branäsgruppen.

Säsongens nyheter

Till den här säsongen finns den nya gröna Prinsbacken med en tillhörande släplift. Backen passar perfekt för nybörjare och ger alla som bor i de nya områdena, Panorama, Kungshöjden och Backgläntan en snabb väg ut i skidsystemet. Restaurang Fröken Filipssons har byggts om och har nu större yta med fler sittplatser, nytt lekrum och toppmodernt kök. Dessutom blir det ännu enklare att hämta och köpa liftkort med de nio liftkortsautomater som finns utspridda på anläggningen.

– Årets nyheter ger gästerna en ännu bättre upplevelse. Hela anläggningen med nyrenoverade restauranger, nya boenden och nedfarter är i toppskick. Vi har längtat efter gästerna och det känns härligt att premiären äntligen är här, säger Johnny Jernqvist, platschef i Kungsberget.

Kungsberget har liftarna öppna 09.00–18.00 under premiärhelgen 17–18 december. Från och med 22 december är anläggningen öppen alla dagar i veckan.

Öppna nedfarter och liftar samt prognoser för övriga finns här: https://www.kungsberget.se/skidakning-i-kungsberget/backar-och-vader/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054-13 26 00

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs och Kungsberget.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum