Stiftelsen Skansen

Rekordkör sjunger in julen på Skansen 1:a advent

Dela

Alla kan sjunga in julen! Den 27 kl 16 november intar Caroline af Ugglas Sollidenscenen tillsammans med Kör för alla. Den stora kören med 800 sångare bjuder på ett program med julsånger där också publiken kan sjunga med.

– Vi är vana att ha flera tusen i publiken framför Sollidenscenen, men vi har aldrig tidigare haft 800 sångare  scenen, säger Maria Kirsch, producent på Skansen.

Skansens julmarknad går i år av stapeln för 114:e gången, och körsång på området har varit ett stående inslag, men att alla kan vara med och sjunga in julen är helt nytt. Ett stort antal körsångare kommer att gå sjungande genom julmarknaden när bodarna börjar stänga kl 16.00 för att dra med sig besökare till Sollidenscenen. 

– Vi vågar lova garanterat maffig julstämning extra allt. Eftersom det är en utomhuskonsert är den av lite kortade modell, ca 30 minuter, säger Maria Kirsch.

Bilder

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Påsk på Skansen - marknad, pyssel och traditioner20.3.2018 07:00Pressmeddelande

Påsken firas med påsktraditioner i hus och gårdar, en påskmarknad full av hantverk, slöjd och påskgodis och med musik i Seglora kyrka, Älvrosgården och Missionshuset. I Skogens hus påskpysslas det hela påsklovet och på skärtorsdagen är det fri entré för alla barn som kommer klädda som påskkärringar och påskgubbar. Nytt för i år är att det finns kombibiljett för Junibacken och Skansen under påsklovet och fram till och med 15 april.

Kaffekassa hjälper berguvar i skärgården22.2.2018 10:28Pressmeddelande

Alla som druckit kaffe på Skansens Restauranger under parollen, "Visste du att Berguven föredrar kaffe latte" har varit med och bidragit till Skansens insamlingsprojekt för berguvarna. När kaffekassan räknades i slutet av året uppgick den till hela 140.000 kronor! -Det kommer att räcka en bra bit i vårt berguvsarbete, efter att i 30 år ha satt ut berguvar är det nu dags att göra en inventering av berguvar i Stockholms skärgård för att se vilken effekt utsättningen haft, säger Tomas Frisk som är chef för den zoologiska avdelningen på Skansen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum