Stiftelsen Skansen

Rekordkör sjunger in julen på Skansen 1:a advent

22.11.2016 07:00 | Stiftelsen Skansen

Dela

Alla kan sjunga in julen! Den 27 kl 16 november intar Caroline af Ugglas Sollidenscenen tillsammans med Kör för alla. Den stora kören med 800 sångare bjuder på ett program med julsånger där också publiken kan sjunga med.

– Vi är vana att ha flera tusen i publiken framför Sollidenscenen, men vi har aldrig tidigare haft 800 sångare  scenen, säger Maria Kirsch, producent på Skansen.

Skansens julmarknad går i år av stapeln för 114:e gången, och körsång på området har varit ett stående inslag, men att alla kan vara med och sjunga in julen är helt nytt. Ett stort antal körsångare kommer att gå sjungande genom julmarknaden när bodarna börjar stänga kl 16.00 för att dra med sig besökare till Sollidenscenen. 

– Vi vågar lova garanterat maffig julstämning extra allt. Eftersom det är en utomhuskonsert är den av lite kortade modell, ca 30 minuter, säger Maria Kirsch.

Bilder

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen som är Sveriges mest besökta museum och stockholmarnas favoritmuseum enligt en undersökning från januari 2017.

Följ Stiftelsen Skansen

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste nyheterna från Stiftelsen Skansen

Restaurang Biologi öppnar i Biologiska muséet14.8.2017 07:00Pressmeddelande

Biologi är läran om livet och ingenting kan passa bättre som utgångspunkt för en restaurang med höga ambitioner. För att arbeta hållbart och medvetet med det som vi lever av - mat och dryck - krävs kunskap om biologi. Biologi är också namnet på den nya restaurangen i Biologiska muséet på Djurgården. Den kommer att vara öppen för abonnerade sällskap och event och är ett samarbete mellan Skansen och traktör KC Wallberg från Restauration Gubbhyllan på Skansen.

I vårt nyhetsrum kan du läsa de senaste nyheterna, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt nyhetsrum