Norrköpings kommun

Rekordmånga UF-företag i Norrköping

Dela

Rekordmånga elever har startat UF-företag under året och Norrköpings kommun är utsedd till årets UF-kommun i Östergötland 2021. I mars nästa år bjuds det in till regional UF-mässa i centrala Norrköping.

– Norrköping har under det senaste året arbetat väldigt strukturerat för att ge fler gymnasieelever möjlighet att starta ett UF-företag. Det finns en tydlig plan för hur fler elever kan bli företagsamma genom UF och det är verkligen jättekul att så många väljer att jobba med det här säger utbildningsdirektör Sofie Lindén.  

– Att Norrköping i år har rekordmånga gymnasieelever som startat UF-företag är väldigt glädjande. Dessa UF-företagare kommer nu att lära sig om hur man driver ett företag på riktigt, bygga upp ett viktigt kontaktnät och lära sig att bemöta kunder. Allt detta kommer de att ha nytta av i framtiden, säger Lars Hindrum, projektledare på Ung Företagsamhet.

Ett UF-företag startas och drivs av elever på gymnasiet. Under ett läsår får eleverna ta fram en affärsidé, ha kontakt med rådgivare och sälja en vara eller tjänst. I slutet av läsåret ska UF-företaget också avvecklas. Ett UF-företag kan drivas inom alla gymnasieprogram.

Företagen har en stor spännvidd och verkar inom en mängd branscher. Här finns till exempel företag inom hantverk, snickeri och skönhet. I år har Norrköpings kommun 566 UF-företagare. Det innebär en ökning med 11 unga UF-företagare.

–  Det är ett kvitto på att det arbete som görs inom gymnasiet har effekt. Intresset ser också ut att ligga kvar på en hög nivå inför nästa år. Viktigt att tänka på är också att det bakom varje företag oftast finns mellan tre och fem elever så det är många som får erfarenhet av att driva företag genom UF, säger enhetschef Jessica Stille Törnqvist.

Den 10:e mars går den stora UF-mässan ”Entreprenörskap på riktigt 2022” för första gången av stapeln centralt i Norrköping i Linden köpcentrum. Evenemanget arrangeras av Ung Företagsamhet och Norrköpings kommun är huvudpartner till arrangemanget. Här får 200 UF-företag från hela Östergötland möjlighet att visa upp och sälja sina produkter och tjänster till allmänheten.

–  Mässan är öppen för alla och vi hoppas det kommer locka många besökare. Norrköpings kommun jobbar aktivt med att öka fokus på företagande och företag och att så många av kommunens unga väljer att engagera sig i ett UF-företag bådar gott inför framtiden, säger kommundirektör Anna Thörn. 

Kontakt:

Anna Thörn
Titel: kommundirektör
Telefon: 0730-20 20 36

Sofie Lindén
Titel: utbildningsdirektör, Norrköpings kommun
Telefon: 072-581 28 00 

Jessica Stille Törnqvist
Titel: enhetschef
Telefon: 011-15 30 33

________________________________________________
­­­­­Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Brister i bemötande anmäls enligt lex Sarah26.1.2022 10:00:00 CET | Pressmeddelande

Vård- och omsorgskontoret anmäler en händelse gällande ett allvarligt missförhållande. En medarbetare har utsatt en brukare för fysiskt kränkande behandling. Händelsen har inträffat i en bostad med särskild service enligt LSS i Norrköpings kommun. Det som har inträffat betraktas av Vård- och omsorgskontoret som ett allvarligt missförhållande och anmäls till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) enligt lex Sarah. Den enskilde utsattes för hårdhänt behandling i en situation av utmanande beteende. Bemötandet medförde att den drabbade brukaren upplevde obehag i samband med händelsen. Enheten har efter händelsen påbörjat generella insatser där fokus har lagts på värdegrundsarbete och bemötande. Insatser som pågår kring bemötande: Värdegrundsarbete Handledning i bemötande kopplat till funktionsnedsättning Utbildningsinsatser i bemötandemetoder Den enskilde medarbetaren arbetar inte kvar inom Norrköpings kommun. Kontakt: Upplysningar om utredningen: Eva Ström Titel: områdeschef Telefon: 011-

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum