BranäsgruppenBranäsgruppenBranäsgruppenBranäsgruppenBranäsgruppen

Rekordstort intresse för Kungsberget – fullbokat hela helgen

Dela

Just nu är det rekordstort intresse för skidåkning och Branäsgruppens anläggningar, vilket inte minst märks på helgens bokningar i Kungsberget. Torsdagens hyrskidor blev fullbokade för första gången någonsin under onsdagskvällen och alla boenden är fullbokade hela helgen.

– Vi har aldrig sett ett så stort intresse tidigare och att vi har behövt stänga skidhyran på webben har aldrig hänt. Vi tror det beror på att det är så många nya skidåkare som besöker oss, vilket såklart är extra roligt, säger Johnny Jernqvist, platschef i Kungsberget.

Bokningssidan för hyrutrustning på webbsidan öppnar igen under torsdagen när gäster som lämnar anläggningen lämnar tillbaka sin utrustning. Trots det höga trycket på boenden och skidhyra så poängterar Johnny Jernqvist att det fortfarande finns liftkort kvar.

– Alla som har egen utrustning är välkomna. Det ser ut att bli kanonväder för skidåkning med sol och kyla och även om det är fullbokat i boendena så finns det gott om plats i backen.

Branäsgruppen har inför säsongen sett ett nytt mönster i bokningarna, där det bokas färre personer per boende.

– Det ser ut att vara en effekt av pandemin, att gästerna inte vill trängas i boenden. Om de är många så bokar de hellre två lägenheter istället för en, säger Mikael Elford, marknads- och försäljningschef på Branäsgruppen.

Sedan de nya restriktionerna kom i december har Branäsgruppen vidtagit en del åtgärder på anläggningarna, där det framför allt har justerats i restauranger, skiduthyrningar och butiker.

– Vi har bland annat minskat antalet platser i restaurangerna och serverar endast sittande gäster med gott om avstånd mellan borden. Utöver de nya åtgärderna trycker vi mycket på att gäster ska förboka så mycket som möjligt för att minimera köer på plats.

Det är inte bara Kungsberget inom Branäsgruppen som har ett succédygn under torsdagen. Vallåsen och Ulricehamn Ski Center har fullbokat och uppnått torsdagens maxtak för sålda liftkort och i Branäs är det fullbokat hela helgen.

– Det är nästan svårt att ta in vilket intresse det är för skidåkning just nu och bokningssiffrorna ser riktigt bra ut även resten av säsongen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen och Ulricehamn Ski Center.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum