Stockholms stad

Rektor i Husby: Kunskap, samarbete och anpassningar för goda resultat

Dela

Nu är de preliminära betygsresultaten* i Stockholms stads kommunala skolor klara. I skolorna på Järvafältet syns bland annat en tydlig ökning när det gäller behörigheten till gymnasiet. Magnus Duvnäs, rektor på Husbygårdsskolan, har fokuserat på kunskap, samarbete i arbetslag och anpassningar till elevernas behov. Det har gett resultat flera år i rad. Uppdraget är att ge alla elever möjligheter att lyckas, säger han.

Magnus Duvnäs, rektor på Husbygårdsskolan. Foto: Lennart Johansson.
Magnus Duvnäs, rektor på Husbygårdsskolan. Foto: Lennart Johansson.

Behörigheten till gymnasiet har i Järvaskolornas årskurs 9 ökat till 79.9 procent i år jämfört med 72.1 procent förra året. Meritvärdet hos elever i årskurs 9 på Järva ökade också, till 211 i år jämfört med 206 förra året.

- På Husbygårdsskolan har vi lyckats få ett meritvärde på över 200 poäng, tredje året i rad, och en behörighet till gymnasiet på ungefär 80 procent. Kunskap, trygghet och studiero har varit i fokus. Vi jobbar i arbetslag och har pedagoger som samarbetar för att eleverna ska lyckas. Undervisning av god kvalitet och anpassningar till elevernas behov är viktigt, säger Magnus Duvnäs, rektor på Husbygårdsskolan.

Varför jobbar ni just på detta sätt?

- En lyckad skolgång kan vara avgörande för många av våra elever på Husbygårdsskolan. Uppdraget är att ge samtliga elever möjlighet att lyckas. Kunskap och en känsla av att duga är det viktigaste, parallellt med att få tillräckliga betyg för att kunna studera vidare, säger Magnus Duvnäs.

Annorlunda år men ändå så vanligt som möjligt 

Husbygårdsskolan har varit öppen under en större del av läsåret med undantag för några få veckor då årskurs 7-9 hade distansundervisning.

- Det har varit ett annorlunda år men på Husbygårdsskolan har vi försökt göra verksamheten så vanlig som möjligt för våra elever, trots att vi behövt göra en del förändringar för att förhindra smittspridning. Eleverna har gagnats av att kunna komma till skolan och få undervisning på plats, säger Magnus Duvnäs.

Höstterminen på Husbygårdsskolan börjar den 18/8. Magnus Duvnäs hoppas att pandemin snart är över och ser fram emot att kunna välkomna skolans elever och vårdnadshavare till ett traditionsenligt upprop.

Bakgrund

*De siffror som presenteras nu är preliminära men en del tydliga tendenser syns ändå. I höst presenterar Stockholms stad slutgiltiga betyg på total nivå och per skola.

Meritvärde är en sammanräkning av betyg för ansökan och antagning till gymnasieskolan, högskola/universitet eller annan eftergymnasial utbildning i Sverige. Mer om meritvärde på Skolverkets webbplats här.

Fakta om Husbygårdsskolan

Husbygårdsskolan är en kommunal grundskola som ligger mitt i Husby. Läs mer om skolan här.  

Magnus Duvnäs är rektor på Husbygårdsskolan. Han har också blivit utsedd till ”Årets ledare". Läs mer här. 

Kontaktuppgifter: Magnus Duvnäs, rektor, Husbygårdsskolan, magnus.duvnas@edu.stockholm.se och telefon 076-124 50 54.

Bild på Magnus Duvnäs finns här

Fler skolor i Järva: Akalla grundskola, Askebyskolan, Elinsborgsskolan, Enbacksskolan, Gullingeskolan, Hjulsta grundskola, Knutbyskolan, Kvarnbackaskolan, Kvarnbyskolan, Kista grundskola, Oxhagsskolan och Rinkebyskolan. 

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Tel:08-508 333 00info.utbildning@edu.stockholm.se

Bilder

Magnus Duvnäs, rektor på Husbygårdsskolan. Foto: Lennart Johansson.
Magnus Duvnäs, rektor på Husbygårdsskolan. Foto: Lennart Johansson.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

En bra skola för alla

Vi på utbildningsförvaltningen arbetar utifrån visionen om en bra utbildning för alla barn i Stockholm, oavsett bakgrund. Stockholms stads skolor är öppna för alla. Elevernas förutsättningar, deras motivation, lärandet och vart de är på väg är vårt fokus. Stadens skolor är väl ansedda och det är alltid nära till en skola med hög kvalitet. Från förskola till gymnasium har elever och föräldrar ett stort inflytande och möjlighet att välja mellan ett brett utbud av olika pedagogiska inriktningar.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Tävlingen om en unik tomt i Stockholms city är avgjord20.9.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Humlegården Fastigheter är vinnare av markanvisningstävlingen gällande den näst sista lediga tomten i Stockholms city – tomten Klara City View. Humlegården är en av de största aktörerna inom Stockholms kontorsmarknad och äger och förvaltar cirka 60 fastigheter i Stockholms innerstad och i Solna. Bolaget är en långsiktig och aktiv fastighetsägare med ett stort fokus på hållbarhet och lång erfarenhet av fastighetsutveckling. Beslut om markanvisningen kommer att tas i exploateringsnämnden den 30 september.

Nytt evenemang lyfter Skärholmens potential och framtid. Skärholmen satsar på att bli Sveriges nya innovationscentrum.31.8.2021 11:51:39 CEST | Pressmeddelande

Den 16 september – 1 oktober arrangeras Grow´in Skärholmen som syftar till att lyfta Skärholmens utvecklingspotential och framtid i form av ett sjudande och kunskapstätt evenemang. Mitt på torget kommer det att bjudas på samtal, möten, aktiviteter, musik och kulturupplevelser. Initiativet är ett samarbete mellan Skärholmens stadsdelsförvaltning och Grosvenor Europe som äger Skärholmens centrum.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum