Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Ren omtanke i form av disktrasor!

Dela

Sitter du hemma sysslolös, och kliar det i skaparfingrarna? Nu kan du göra en samhällsinsats hemma i soffan! Genom att kraftsamla i vilande stick- och handarbetsgrupper ska Svenska kyrkan Västerås frambringa miljövänliga, återanvändbara disktrasor till försäljning. Intäkterna går oavkortat till Västerås Stadsmission och deras arbete för våra mest utsatta medmänniskor. Det om något är Ren omtanke!

Disktrasa med omtanke om både person och miljö!
Disktrasa med omtanke om både person och miljö!

Svenska kyrkan Västerås verksamheter ligger till stor del vilande, då de flesta grupper är av sådant slag som samlar den äldre delen av befolkningen och som under rådande situation behöver hålla sig på hemmaplan. För många kan tiden i isolering bli svår att hantera, och man kan känna sig maktlös inför den situation hela samhället står i. Ur behovet av hopp och meningsfullhet växte en idé - Hur skulle det vara om skapargrupperna kunde få fortsätta skapa, och om alstren kunde bidra till samhällsnyttan? 

- Vi ville göra något som hjälper oss att hålla kontakten med våra aktiva församlingsbor, något som kan fungera som ett interagerande inslag på Facebook och som dessutom kan hjälpa andra, berättar Magdalena Sjöholm, präst.

 Att både hålla kontakt med medlemmar och bidra till något gott resulterar nu i lanseringen av Ren omtanke - ett handarbetskit. Kitet består bland annat av garn och beskrivning till virkad eller stickad disktrasa. Beskrivningar finns också på webben i videoformat.

- Den som vill erbjuds att komma och hämta en påse hos oss med ett stick- eller virkmönster med tillhörande garn och så sticka eller virka en disktrasa, säger Magdalena. Den färdiga handgjorda disktrasan lämnas sedan tillbaka till kyrkan, paketeras och levereras till Västerås Stadsmission för försäljning. 100% av intäkterna går till deras verksamhet bland hemlösa nu i Corona-tider. 

Nyckelord

Kontakter

Magdalena Sjöholm, eventpräst
021-40 45 10
magdalena.sjoholm@svenskakyrkan.se

Bilder

Disktrasa med omtanke om både person och miljö!
Disktrasa med omtanke om både person och miljö!
Ladda ned bild
Disktrasa med omtanke om både person och miljö!
Disktrasa med omtanke om både person och miljö!
Ladda ned bild
Magdalena Sjöholm, eventpräst
Magdalena Sjöholm, eventpräst
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Nu finns julhälsningar att hämta för alla som önskar ett ljus i mörkret11.12.2020 08:30:00 CETPressmeddelande

Advent och jul är högtider som många människor förknippar med besök i våra kyrkor. Det är också en tid på året när många människor behöver stöd i tillvaron. Som en del av våra aktiviteter för att förmedla en känsla av tro, hopp och kärlek när mörkret är som störst har vi tagit fram julhälsningar. Dessa kan hämtas på tre sätt, antingen via någon av våra öppna kyrkor, enligt överenskommelse med din församling eller via Stadsmissionens Second Hand-butik. Du ser när kyrkorna är öppna via www.svenskakyrkan.se/vasteras

Nya åtgärder inom Svenska kyrkan Västerås utifrån kommande förbud mot offentliga sammankomster med fler än 8 personer som väntas inträda den 24 november utifrån Covid-19-pandemin17.11.2020 16:36:23 CETPressmeddelande

Den oroväckande ökningen av bekräftade Covid-19-fall i Västerås och det kommande förbudet mot offentliga sammankomster gör att Svenska kyrkan Västerås nu måste införa ytterligare förändringar i vår verksamhet. Vi måste, som resten av samhället, vara lojala mot beslutet och anpassa oss för att bidra till en minskad smittspridning i samhället.

Så agerar Svenska kyrkan Västerås för att minska smittspridningen12.11.2020 14:24:36 CETPressmeddelande

Covid-19-pandemin påverkar oss alla. Den oroväckande ökningen av bekräftade Covid-19-fall i Västerås och de nya lokala allmänna råden gör att Svenska kyrkan Västerås nu måste införa förändringar i vår verksamhet för att bidra till en minskad smittspridning i samhället. De lokala allmänna råden för Västmanland gäller under fyra veckor, från den 12 november till och med den 10 december, men kan komma att förlängas beroende på hur situationen utvecklas.

Vi hjälper dig att tända ljus på kyrkogården på Allhelgona5.10.2020 07:00:00 CESTPressmeddelande

Allhelgonahelgen är den tid på året då många människor uppmärksammar och minns dem som avlidit. Svenska kyrkan Västerås erbjuder i år ljuständning åt alla som inte själva har möjlighet att besöka någon kyrkogård. På Hovdestalunds kyrkogård erbjuder vi ljuständning på såväl gravar som i minneslund. På övriga kyrkogårdar i Västerås pastorat tänder vi ljus i minneslunden. Ljuständningen är kostnadsfri och bokas senast den 16 oktober.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum