Retriever

Retriever stödjer Right Livelihood Award Stiftelsen

Dela

Retriever, som är medlem i branschorganisationen AMEC, har rekommenderat Right Livelihood Stiftelsen som medlem i AMEC. Nu sponsrar Retriever stiftelsens medlemskap första året i AMEC:s grupp för ideella och icke vinstdrivande organisationer. Några av de andra medlemmarna i gruppen är UNICEF, Amnesty International, Bill & Melinda Gates Foundation och Barncancerfonden.

 - Att utvärdera våra kommunikationsinsatser är avgörande för stiftelser som vår. Medlemskapet ger oss en värdefull arena för erfarenhetsutbyte med andra ideella organisationer. Det känns också fantastiskt att vara en del av och också ha tillgång till hela AMEC:s globala nätverk, säger Xenya Cherny-Scanlon, Right Livelihoods kommunikationsdirektör.

Barry Leggetter, AMEC:s VD, är mycket glad för att kunna välkomna Right Livelihood Award Stiftelsen som medlem.

- Jag vet att några av stiftelsens nyckelfrågor är att främja forskning och utbildning och på det sättet speglar man AMEC:s prioriterade mål, och vi ser mycket fram emot att utbyta idéer, säger Barry Leggetter.

- Det känns väldigt bra att på det här sättet stödja en stiftelsesom gör så mycket för att världen ska bli en bättre plats att leva i. De andra medlemmarna i denna grupp har åstadkommit mycket tillsammans för att utveckla och utvärdera sin kommunikation, säger Helén Damberg, Retrievers representant i AMEC, som också är aktiv i kommittéer och i AMEC:s europiska ledningsteam.

Om AMEC
AMEC, The International Association for Measurement and Evaluation of Communication är den ledande globala branschorganisationen för företag och organisationer som arbetar med medieanalys och utvärdering av kommunikation. Organisationen har idag över 140 medlemmar i 80 länder. Det övergripande syftet är att tillsammans utveckla branschen, bland annat har man utarbetat gemensamma riktlinjer som alla medlemmar åtar sig att följa.


För ytterligare information, kontakta:

Helén Damberg, Manager International Projects, Media Analysis, Retriever
Tel 08 546 121 41
helen.damberg@retriever.se
www.retriever.se

Xenya Cherny-Scanlon, Director of Communications, Right Livelihood Award Foundation
Tel +41 22 555 0941
mobil: +41 76 690 87 98
xenya@rightlivelihood.org

Ole von Uexkull, CEO, Right Livelihood Award Foundation
Tel 08 - 70 20 340
ole@rightlivelihood.org
www.rightlivelihood.org

Barry Leggetter, CEO, AMEC
Tel +44 7748 677504/+44 1268 412414
barry.leggetter@amecorg.com
www.amecorg.com

Nyckelord

Om

Retriever
Retriever
Birger Jarlsgatan 6B
114 34 Stockholm

08-546 121 00http://www.retriever.se

Om Retriever
Medieanalysföretaget Retriever är ledande i Norden inom mediebevakning, verktyg för redaktionell research, medieanalys och företagsinformation. Retriever bevakar och analyserar information i sociala medier, webb, tidningar, magasin, radio och tv. Retriever ägs av TT Nyhetsbyrån och norska nyhetsbyrån NTB.

Följ Retriever

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Retriever

Partierna nästan knäpptysta efter valet29.9.2018 12:02Pressmeddelande

Den senaste månaden har riksdagsvalet och politiska utspel dominerat den svenska medierapporteringen. Sedan den 23 augusti i år har nära 84 000 artiklar publicerats om valet och riksdagspartierna. Två veckor efter valet har det mediala intresset till och med ökat något, jämfört med två veckor före valet. Men efter valnatten har det varit tyst från partiernas håll. I deras sociala kanaler har den egna aktiviteten sjunkit med över 90 procent.

Ny utvecklingschef på Retriever2.2.2018 13:41Pressmeddelande

Retriever har utsett Claes Lyth Walsø till utvecklingschef/CIO på Retriever Group. Han kommer ansvara för koncernens utvecklingsenhet, som består av flera avdelningar inom drift och utveckling. Walsø kommer även att utveckla Retrievers nuvarande lösningar och applikationer samt förbättra företagets innovationsprocesser. - Jag är väldigt glad över att få nya utmaningar i ett så spännande företag. Med den mängden data och insikter som Retriever besitter tror jag på många bra möjligheter framöver. Jag ser fram emot att vidareutveckla och skapa nya tjänster för våra kunder, säger Claes Lyth Walsø. Walsø kommer senast från Telenor Norge där han hade tjänsten som Head of CLM Data & Capabilities, och där han även haft andra tjänster i samma koncern. Han har två magisterexamina – en i kommunikationsteknik och en i ledarskap, och blev i fjol korad till en av årets ledarskapstalanger av E24. - Vi är väldigt nöjda med att Claes har valt att tacka ja till denna tjänst hos oss. Det är en nyckelposi

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum