Retriever

Retriever välkomnar betald Facebookdata

Dela

Med anledning av artikeln "Facebook stryper mediebevakarna" som publicerades i Dagens Opinions nyhetsbrev den 4 september vill vi klargöra följande gällande datainsamling från Facebook:

Facebookdata är viktigt för våra kunder av olika anledningar. Framförallt för att det är den sociala plattform som har bredast demografi men även bäst återspeglar mänskliga beteenden. Det var därför vi tidigt beslöt sig för att införliva data från Facebooks grupper och sidor vilket gjordes när Facebook stängde av möjligheten att bevaka och indexera inlägg gjorda av personliga profiler.

Inom närmaste framtiden ser vi stora möjligheter med Facebookdata. Tidigare var Facebooks API svårhanterligt och uppdateringarna skapade ofta mer problem än nytta. Men nu när Facebook äntligen bestämt sig för att sälja anonymiserad data på ett genomtänkt och lätthanterligt sätt genom framförallt "Topic Data", så ser vi en enorm potential för våra kunder.

Idag möjliggör "Topic Data" till exempel analys av interaktioner om ett visst företags produkter inom en specifik vald åldersgrupp och geografiskt område. Det finns 70 valbara dataparametrar och när datan väl är insamlad finns ytterligare 60 analytiska val för att tolka information.

Att Facebook börjat ta betalt för informationen ser vi som helt och hållet bra för Retriever. Vi kommer nu få mer definierad, strukturerad och värdefull information som vi kan lita på och där vi kan kräva kvalitetsförbättringar. Det hjälper oss i slutändan med analys och insikter till kunder där Facebookdata tidigare var svårtolkad, textbaserad och krävdes ytterligare handpåläggning för relevant tolkning.

Vi tittar just nu på hur vi på bästa sätt ska införliva den här typen av data från Facebook men har redan en fullgod täckning på grupper och sidor. Men valda delar av Topic Data är någonting som Retriever kommer införliva inom en mycket snar framtid och där vi ser stor potential för våra kunder. 

Kontakter

Om

Retriever
Retriever
Birger Jarlsgatan 6B
114 34 Stockholm

08-546 121 00http://www.retriever.se

Om Retriever
Vi är Nordens ledande leverantör av mediebevakning, verktyg för redaktionell research, medieanalys och företagsinformation. Vi ger dig snabb tillgång till all relevant information från tidningar, magasin, radio, tv, web och sociala medier. Retriever ägs av TT och Norska NTB.

Följ Retriever

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Retriever

Ny utvecklingschef på Retriever2.2.2018 13:41Pressmeddelande

Retriever har utsett Claes Lyth Walsø till utvecklingschef/CIO på Retriever Group. Han kommer ansvara för koncernens utvecklingsenhet, som består av flera avdelningar inom drift och utveckling. Walsø kommer även att utveckla Retrievers nuvarande lösningar och applikationer samt förbättra företagets innovationsprocesser. - Jag är väldigt glad över att få nya utmaningar i ett så spännande företag. Med den mängden data och insikter som Retriever besitter tror jag på många bra möjligheter framöver. Jag ser fram emot att vidareutveckla och skapa nya tjänster för våra kunder, säger Claes Lyth Walsø. Walsø kommer senast från Telenor Norge där han hade tjänsten som Head of CLM Data & Capabilities, och där han även haft andra tjänster i samma koncern. Han har två magisterexamina – en i kommunikationsteknik och en i ledarskap, och blev i fjol korad till en av årets ledarskapstalanger av E24. - Vi är väldigt nöjda med att Claes har valt att tacka ja till denna tjänst hos oss. Det är en nyckelposi

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum