Retriever

Retriever välkomnar betald Facebookdata

Dela

Med anledning av artikeln "Facebook stryper mediebevakarna" som publicerades i Dagens Opinions nyhetsbrev den 4 september vill vi klargöra följande gällande datainsamling från Facebook:

Facebookdata är viktigt för våra kunder av olika anledningar. Framförallt för att det är den sociala plattform som har bredast demografi men även bäst återspeglar mänskliga beteenden. Det var därför vi tidigt beslöt sig för att införliva data från Facebooks grupper och sidor vilket gjordes när Facebook stängde av möjligheten att bevaka och indexera inlägg gjorda av personliga profiler.

Inom närmaste framtiden ser vi stora möjligheter med Facebookdata. Tidigare var Facebooks API svårhanterligt och uppdateringarna skapade ofta mer problem än nytta. Men nu när Facebook äntligen bestämt sig för att sälja anonymiserad data på ett genomtänkt och lätthanterligt sätt genom framförallt "Topic Data", så ser vi en enorm potential för våra kunder.

Idag möjliggör "Topic Data" till exempel analys av interaktioner om ett visst företags produkter inom en specifik vald åldersgrupp och geografiskt område. Det finns 70 valbara dataparametrar och när datan väl är insamlad finns ytterligare 60 analytiska val för att tolka information.

Att Facebook börjat ta betalt för informationen ser vi som helt och hållet bra för Retriever. Vi kommer nu få mer definierad, strukturerad och värdefull information som vi kan lita på och där vi kan kräva kvalitetsförbättringar. Det hjälper oss i slutändan med analys och insikter till kunder där Facebookdata tidigare var svårtolkad, textbaserad och krävdes ytterligare handpåläggning för relevant tolkning.

Vi tittar just nu på hur vi på bästa sätt ska införliva den här typen av data från Facebook men har redan en fullgod täckning på grupper och sidor. Men valda delar av Topic Data är någonting som Retriever kommer införliva inom en mycket snar framtid och där vi ser stor potential för våra kunder. 

Kontakter

Om

Retriever
Retriever
Birger Jarlsgatan 6B
114 34 Stockholm

08-546 121 00http://www.retriever.se

Om Retriever
Vi är Nordens ledande leverantör av mediebevakning, verktyg för redaktionell research, medieanalys och företagsinformation. Vi ger dig snabb tillgång till all relevant information från tidningar, magasin, radio, tv, web och sociala medier. Retriever ägs av TT och Norska NTB.

Följ Retriever

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Retriever

En avslagen avtalsrörelse på Twitter?9.3.2017 09:48Nyheter

För andra året i rad befinner sig Sverige i en brinnande avtalsrörelse där många tunga avtal ska omförhandlas. I förhandlingsspelet blir medierna en viktig arena där olika aktörer försöker skapa ett bättre förhandlingsläge och etablera sin syn på hur verkligheten bäst ska beskrivas. En plats där slagorden ofta duggar extra tätt är Twitter. Det kunde Retriever tydligt se när vi utvärderade avtalsrörelsen 2015/16. Så vad händer på Twitter i årets avtalsrörelse? Ja inte alls lika mycket, konstaterar vår medieanalytiker Ulla von Lochow. Antalet inlägg (under hashtagen #avtal17, #avtal2017 och i användandet av ordet avtalsrörelse) har halverats jämfört med förra gången. Jämför vi perioden oktober till februari under de två avtalsrörelserna har det bara skrivits drygt hälften så många inlägg i årets (från 18 600 till 9 500). Antalet Twitterkonton som deltar i samtalet har också mer än halverats (från 3 400 till 1 600). Vad är det som har hänt? Ett definitivt svar här kan vara svårt att ge. K

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum