Göteborg & Co AB

Ringön – industriområdet befäster Göteborg som ölhuvudstad

Dela

Padelhallar, inomhuspooler och levande musik. Nu kan du kombinera det med hantverksmässig öl från lokala bryggerier. Det är några av de nya inslagen på Ringön, industriområdet på Hisingen som allt mer etablerar sig som en samlingsplats för ölälskare.

Vega Bryggeriets uteservering på Ringön, vd Claes Ljunggren öppnar för dagen. Foto: Vega Bryggeri.
Vega Bryggeriets uteservering på Ringön, vd Claes Ljunggren öppnar för dagen. Foto: Vega Bryggeri.

Med en kommande busslinje som ska gå från Järntorget och Centralstationen torsdag-lördag, Styr & Ställ-lånecyklar på plats och den nya Hisingsbron, blir Ringön mer tillgänglig än någonsin tidigare. Detta är något som tas fasta på av de ölbryggerier som genom åren har etablerat sig ute på Ringön.

– Vi ser en otrolig utvecklingspotential här och vi tror att Ringön kan bli en plats som folk associerar med Ködbyen i Köpenhamn eller ölområden i Berlin, säger Kalle Von Spreti, säljansvarig på Vega bryggeri på Ringön, som under året har satsat på att utöka sin servering med en stor rymlig uteplats och levande musik.

Utöver Vega bryggeri finns på Ringön också Stigbergets Bryggeri, Två feta grisar, De Vos och snart nykomlingen Ivans Pilsnerbar, som i samarbete med O/O Brewing, planerar att öppna under sommaren. Stigbergets bryggeri har under det gångna året arbetat med att få inomhuspooler på plats vilket senast 2022 ska öppna för badande och törstande besökare. Två feta grisar & De Vos har både padelcenter och bryggerier i ett, för besökaren som vill kombinera sport och hantverksmässig öl. Ivans pilsnerbar kommer att bjuda på pilsner, elektronisk musik, visuell konst och italiensk mat.

– Bryggerierna i Göteborg är kreativa och visar på nya sätt att uppleva högkvalitativ öl. Mat och dryck är en tydlig trend och en stark reseanledning för många, därför är det extra glädjande att ölhuvudstaden Göteborg växer, säger Andrea Jovell, chef Marknad & Kommunikation på Göteborg & Co.

Det jäser av nyheter i ölhuvudstaden

Även i andra delar av Göteborg utvecklas öl- och bryggeriutbudet. Detta händer:

  • Linnéstadens Bryggeri öppnade i år sin verksamhet och blir ett av de mer centralt belägna hanverksbryggerierna i Göteborg, bara ett stenkast från Linnégatan.
  • Bearded Rabbit Brewery i Floda öppnar till sommaren för bokningar av ölprovningar och studiebesök.
  • Odd Island Brewing i Lindome, grundat av hårdrockaren Daniel Svensson, släpper i juni ett öl i samarbete med Arvingarna. Bryggeriet inviger även en inglasad uteservering till sommaren.
  • Folkölstrenden lever och frodas i Göteborg. Oceanbryggeriet, O/O Brewing, Stigbergets bryggeri, Hawelkas Brewing och Beerbliotek gör alla satsningar på folköl som finns tillgänglig för försäljning i varuhandel och från bryggeriernas egna butiker.

Fakta:
Göteborg har producerat öl sedan staden grundades 1621.
90-talet innebar slutet för den storskaliga ölproduktionen i Göteborg, då Pripps köptes upp av Carlsberg. 2005 öppnade ett av Göteborgs första och mest framgångsrika hantverksbryggerier: Dugges.

När sajten Ratebeer sammanställde sin ranking över världens 50 bästa nya öl 2017 fanns tre öl från Göteborg med i klassen IPA. Idag finns cirka 40 hantverksbryggeri, flera med tap rooms, i och runt Göteborg.

Kontakter

Charlott HolmåkerPR Manager

Presskontakt och pressansvarig på Göteborg & Co. Ansvar för destinations-PR i Sverige, Danmark och Norge. Presskontakt för Göteborgs 400-årsjubileum, Göteborgs Kulturkalas och Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg.

Tel:+46 (0)72 856 65 11charlott.holmaker@goteborg.com

Bilder

Vega Bryggeriets uteservering på Ringön, vd Claes Ljunggren öppnar för dagen. Foto: Vega Bryggeri.
Vega Bryggeriets uteservering på Ringön, vd Claes Ljunggren öppnar för dagen. Foto: Vega Bryggeri.
Ladda ned bild
Hawelkas i Kålltorp. Foto: Hawelkas Brewery.
Hawelkas i Kålltorp. Foto: Hawelkas Brewery.
Ladda ned bild
Beerbiblioteks taproom. Foto: Peter Kvarnström/Göteborg & Co.
Beerbiblioteks taproom. Foto: Peter Kvarnström/Göteborg & Co.
Ladda ned bild

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

Imorgon öppnar bokningen för Göteborgs Kulturkalas9.8.2021 12:04:33 CEST | Pressmeddelande

Imorgon tisdag, den 10 augusti klockan 10 öppnar bokningen av årets programpunkter på Göteborgs Kulturkalas, 20–22 augusti. Säkra dig en plats på just din favoritprogrampunkt. Missa inte årets nyhet Kulturpresenten, utomhusbion på Götaplatsen, teaterföreställning, barn- och ungdomsaktiviteter i Kviberg och allt annat som händer på 70 platser i hela Göteborg. Kolla in programmet och boka en plats på goteborgskulturkalas.se.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum