CUPRA Sverige

Robert Dahlgren dubbelsegrar och tar 100:e STCC-pallplatsen i Skellefteå

Dela

Med idel vattenplaning regerar Robert Dahlgren på hemmaplan och tar hem segern i helgens Midnattssolslopp.

Södertälje, 21 juni 2021, "Det har varit en helt sjuk helg. Vilken fantastisk bil teamet har gett mig, CUPRA:n har varit perfekt! Sista tävlingen var extra spännande med vattenplaning i stort sett överallt. Två segrar och en andraplats är ett fantastiskt resultat, speciellt på hemmaplan, ett stort tack till alla i teamet." säger Robert Dahlgren.

CUPRA Dealer Team - PWR Racing-föraren ledde de två första tävlingarna från start till mål och kämpade sig, i ösregn, från åttonde till andra plats i den sista tävlingen.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky säkrade en dubbel pallplats för teamet i andra tävlingen med en stark andraplats.

"Dubbelpallen med Robert var riktigt bra. Men totalt sett har det har varit en tuff helg för mig, vi har inte riktigt hittat helt rätt med bilen och inte känt oss så starka som under premiären. Trots det har vi ändå säkrat bra poäng, en pallplats och är fyra i mästerskapet. Vi kommer fortsätta att jobba oss uppåt." säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Tack vare de starka resultaten utökar CUPRA Dealer Team - PWR Racing även ledningen i teammästerskapet och är 68 poäng framför Lestrup Racing Team.

Robert Dahlgren leder förarmästerskapet med 39 poängs marginal till Tobias Brink. Mikaela Åhlin-Kottulinsky ligger på fjärde plats, 46 poäng från ledning.

STCC TCR Scandinavia fortsätter den 21-22 augusti med Kanonloppet på Gelleråsen Arena.

STCC TCR Scandinavia 2021 - Poängställning

  • 1 Robert Dahlgren 122 poäng
  • 2 Tobias Brink 83 poäng
  • 3 Mattias Andersson 81 poäng
  • 4 Mikaela Åhlin-Kottulinsky 76 poäng
  • 5 Oliver Söderström 67 poäng
  • 6 Andreas Ahlberg 65 poäng
  • 7 Mikael Karlsson 58 poäng
  • 8 Hugo Nerman 46 poäng
  • 9 Isac Aronsson 42 poäng
  • 10 Hannes Morin 41 poäng

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare, med stimulerande design och modern prestanda inspirerar varumärket världen från Barcelona med progressiva produkter och upplevelser. CUPRA lanserades 2018 som fristående varumärke och har ett eget huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona. Dessutom finns ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

Under 2020 höll CUPRA sitt starka momentum med en tillväxt på 11% och 27 400 sålda fordon tack vare CUPRA Atecas och CUPRA Leons starka dragningskraft samt lanseringen av CUPRA Formentor, den första modellen som unikt designats och utvecklats för varumärket. År 2021 syftar CUPRA till att bevisa att elektrifiering och prestanda är en perfekt matchning med lansering av plug-in hybridversionerna av CUPRA Fromentor och varumärkets första 100% elektriska modell, CUPRA el-Born. CUPRA Tavascan blir varumärkets andra helelektriska modell och kommer att nå marknaden 2024.

CUPRA kommer i år att delta i det världsomspännande elektriska SUV-racet Extreme E. Dessutom är varumärket FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetsparter och World Padel Tours premiumsponsor. CUPRA Tribe består av ett team ambassadörer som delar varumärkets värderingar, bestående av den tyska proffsmålvakten Marc ter Stegen, den svenska racingföraren Mattias Ekström och fyra av de bästa padelspelarna i världen.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum