CUPRA Sverige

Robert Dahlgren kämpar till STCC-seger i tuff Skellefteå-helg

Dela

Robert Dahlgren fick kämpa för varje centimeter under STCC-helgen på hemmabanan Skellefteå Drive Center Arena och lyckades säkra en stark seger i helgens sista tävling.

Efter ett struligt kval startade den regerande mästaren sexa, men kämpade sig upp till en andraplats i första tävlingen. En fjärdeplats i andra tävlingen följdes upp med överlägsen seger i avslutande tävlingen.

"Vi har haft ett oerhört tufft kval och tuffa tävlingar. Vi var inte riktigt där vi ville med bilen inledningsvis. Men jag fick avsluta helgen med en seger i tredje tävlingen och farten i bilen var riktigt bra i det blöta. Nu laddar vi hårt för att vara tillbaka i toppen inför nästa tävling.", säger Robert Dahlgren.

Teamkollega Axel Bengtsson fick kämpa hårt i de svåra förhållandena där kvaldagens varma och helt torra bana byttes mot hällregn och låga temperaturer under lördagens tre tävlingar.

I andra tävlingen säkrade 21-åringen sin hittills bästa placering med fjärde plats.

"Det har varit en ordentligt utmanande helg, speciellt då jag aldrig tävlat här tidigare. Det blev en del misstag tyvärr, men samtidigt också många positiva punkter att ta med oss till kommande tävling - speciellt fjärdeplatsen i andra tävlingen.", säger Axel Bengtsson.

Robert Dahlgren leder fortsatt förarmästerskapet, fem poäng framför Hugo Nerman.

I teammästerskapet ligger CUPRA Dealer Team - PWR Racing på andra plats, 15 poäng bakom Brink Motorsport.

"Efter gårdagens kval var vi inte där vi ville vara. Men Robban, Axel och hela teamet har jobbat stenhårt och det såg vi frukten av under dagens tävlingar. Dock är totalresultatet inte det vi siktade på och vi laddar om för att komma tillbaka starkare på Knutstorp om lite drygt en månad.", säger Marcus Ekström, teamchef.

STCC TCR Scandinavia fortsätter den 22-23 juli på Ring Knutstorp.

Resultat Skellefteå

Race 1

Race 2

Race 3

Poängställning

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare, med stimulerande design och modern prestanda inspirerar varumärket världen från Barcelona med progressiva produkter och upplevelser. CUPRA lanserades 2018 som fristående varumärke och har ett eget huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona. Dessutom finns ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

Under 2020 höll CUPRA sitt starka momentum med en tillväxt på 11% och 27 400 sålda fordon tack vare CUPRA Atecas och CUPRA Leons starka dragningskraft samt lanseringen av CUPRA Formentor, den första modellen som unikt designats och utvecklats för varumärket. År 2021 syftar CUPRA till att bevisa att elektrifiering och prestanda är en perfekt matchning med lansering av plug-in hybridversionerna av CUPRA Fromentor och varumärkets första 100% elektriska modell, CUPRA el-Born. CUPRA Tavascan blir varumärkets andra helelektriska modell och kommer att nå marknaden 2024.

CUPRA kommer i år att delta i det världsomspännande elektriska SUV-racet Extreme E. Dessutom är varumärket FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetsparter och World Padel Tours premiumsponsor. CUPRA Tribe består av ett team ambassadörer som delar varumärkets värderingar, bestående av den tyska proffsmålvakten Marc ter Stegen, den svenska racingföraren Mattias Ekström och fyra av de bästa padelspelarna i världen.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum