CUPRA Sverige

Robert Dahlgren säkrar pole, seger och varvrekord i STCC-premiären

Dela

CUPRA Dealer Team - PWR Racing-föraren Robert Dahlgren började STCC TCR Scandinavia-säsongen 2022 lika starkt som han avslutade fjolåret.

Den regerande mästaren tog hand om pole i kvalet, satte nytt varvrekord och säkrade segern samt mästerskapsledningen i helgens premiär på Ljungbyheds Motorbana.

"Vi fick en perfekt start på säsongen! Men jag fick kämpa hårt genom hela tävlingen för att hålla avståndet till Brink, det gick inte att slappna av på något sätt. Det kommer att bli en tuff säsong i år, men vi har fått maximal poängskörd med oss och det ska vi bygga vidare på inför hemmatävlingen i Skellefteå,", säger Robert Dahlgren.

Axel Bengtsson, som gör STCC-debut i år direkt från gokart, fick kämpa hårt till en solid sjätteplats.

"Sexa i mål från sexa på startuppställningen känns helt okej. Jag fick försvara min placering genom nästan hela tävlingen, så jag tappade en del grepp när jag fick köra defensivt. Totalt sett så fanns det lite mer potential än vad vi visade, men för att vara min debuthelg i STCC så är det ett resultat vi får vara nöjda med.", säger Axel Bengtsson.

I förarmästerskapet leder Robert Dahlgren med fem poäng över Tobias Brink medan Axel Bengtsson är sexa, 15 poäng från ledning.

I teammästerskapet delar PWR Racing ledningen med Brink Motorsport på 30 poäng, fem poäng framför Lestrup Racing Team.

"Vi har en lång säsong framför oss, men premiärens resultat är helt klart ett styrkebesked. Robert satte inte ett hjul fel på hela helgen och Axel gjorde en stabil insats direkt in i STCC-hetluften. Vi kämpar vidare och siktar tveklöst på att slåss om segrarna när vi kommer till Skellefteå härnäst.", säger Marcus Ekström.

”Vi på CUPRA Sverige vill tacka hela teamet för en fantastisk start på säsongen. Robert levererade både varvrekord och mästerskapsseger och Axel gjorde en grym debut.”, säger Per Brinkenberg, märkeschef CUPRA Sverige.

Härnäst väntar Midnattssolsloppet på Skellefteå Drivecenter Arena den 17-18 juni, hemmatävlingen för såväl teamet som huvudpartnern Skellefteå Kraft.

Resultat Ljungbyhed

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare som förenar stimulerande design, elektrifiering och prestanda för att inspirera världen från Barcelona. CUPRA, som lanserades 2018, har sitt huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona, Dessutom har CUPRA ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

Under 2021 fortsatte CUPRAs uppåtgående trend med en tredubbling av försäljningen och 80 000 levererade bilar, främst tack vare framgångarna med CUPRA Formentor. CUPRA bevisar att elektrifiering och sportighet är en perfekt matchning och under 2022 utökar man utbudet av CUPRA Born – märkets första helt eldrivna bil – med ett urval av batteristorlekar och en kraftfullare e-Boost-version. En exklusiv version av CUPRA Formentor VZ5 i begränsad upplaga lanseras också. CUPRA Tavascan, företagets andra helt eldrivna modell, marknadslanseras 2024, följt av företagets första eldrivna stadsbil, inspirerad av CUPRA UrbanRebel Concept, 2025.

CUPRA vann PURE ETCR, världens första helt elektriska standardvagnsmästerskap för flera märken och fortsätter att delta i Extreme E, där man tävlar off-road i eldrivna SUV:ar. CUPRA är FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetspartner, World Padel Tours premiumsponsor och officiell sponsor för eSports Club Finetwork KOI. Tillsammans med märken som Primavera Sound och De Antonio Yachts, har de skapat CUPRAs lifestyleuniversum. CUPRA Tribe består av ett team av ambassadörer som vill vara den drivande kraften bakom förändring. Bland medlemmarna finns den tyske målvakten Marc ter Stegen och Ballon d'Or samt fotbollsfotbollsspelaren Alexia Putellas som fått utmärkelsen Best FIFA Award samt de olympiska guldmedaljörerna Adam Peaty, Melvin Richardson och Saúl Craviotto.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum