Kungliga Operan

Roland Pöntinen möter Alan Gilbert och Kungliga Hovkapellet

Dela
Världspianisten Roland Pöntinen gästar Kungliga Hovkapellet under ledning av Alan Gilbert för två konserter på Kungliga Operans stora scen den 11 och 15 mars. »Pianokonsert nr 22 är en av Mozarts finaste, men av någon anledning spelas den inte så ofta. Verket är dock en riktig pärla och vid uruppförandet begärde publiken att få höra den vackra andra satsen en gång till«, säger Roland Pöntinen.
Roland Pöntinen
Roland Pöntinen

Publiken kan se fram emot ett möte mellan solopiano och full symfoniorkester i tre akter. Tillsammans tar sig Roland Pöntinen och Kungliga Hovkapellet an Mozarts pianokonsert nr 22, Antonín Dvořáks romantiska sjunde symfoni samt Aeriality, ett verk av den samtida tonsättaren Anna Thorvaldsdottir. 

Det blir en musikalisk resa från ljuv Wienklassicism via episk senromantik till 2000-talets moderna tonspråk.

Konserten ges vid enbart två tillfällen: Den 11 mars kl 19 och den 15 mars kl 19.30.

Mer information: Mozart/Dvořák/Thorvaldsdottir | Konsert | Kungliga Operan

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Roland Pöntinen
Roland Pöntinen
Ladda ned bild

Om

Kungliga Operan
Kungliga Operan
Box 16094
103 22 Stockholm

08-791 43 00https://www.operan.se/

Kungliga Operan är sedan 1773 Sveriges nationalscen för opera och balett.

Följ Kungliga Operan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungliga Operan

Passion och pengar - allt sätts på spel i Tjajkovskijs Spader dam16.3.2023 15:29:41 CET | Pressmeddelande

Hovsångerskan Anne Sofie von Otter är tillbaka på Kungliga Operan, nu i rollen som grevinnan i en konsertant uppsättning av Spader dam. Med sig på scenen har hon bland andra den internationellt hyllade sopranen Yana Klein i rollen som Lisa och tenoren Kristian Benedikt, som med kort varsel ersätter Aleksandrs Antonenko i rollen som Herman. Kungliga Hovkapellet leds av musikchef Alan Gilbert.

Christina Nilsson tar sig an både Tosca och Puccini för första gången när den älskade klassikern får nypremiär på Kungliga Operan15.2.2023 11:40:33 CET | Pressmeddelande

Världssopranen Christina Nilsson ─ som Kungliga Operans publik senast såg i Ariadne på Naxos ─ gör nu sin första tolkning av huvudrollen i Tosca, ett av operavärldens mest kända verk med musik av Giacomo Puccini. För Christina är det också första gången hon sjunger ett verk av Puccini, medan Malin Byström, som alternerar i huvudrollen, är något av en veteran.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum