Film i Väst

Ruben Östlund’s Triangle of Sadness återupptar inspelningarna med Woody Harrelson på plats i Trollhättan

Dela

Inspelningarna av Ruben Östlunds satir Triangle of Sadness startade i februari, men fick ta en paus med anledning av coronapandemin. Nu återupptas inspelningarna med den stjärnspäckade internationella ensemblen bestående av Harris Dickinson, Charlbi Dean och den trefaldigt Oscarsnominerade världsstjärnan Woody Harrelson, som nu har landat i Sverige och är på plats i Film i Västs studio Trollhättan.

Henrik Dorsin, Mia Benson, Ruben Östlund, Woody Harrelson, Foto: Tobias Henriksson
Henrik Dorsin, Mia Benson, Ruben Östlund, Woody Harrelson, Foto: Tobias Henriksson

Amerikanska skådespelaren Woody Harrelson (Three Billboards Outside Ebbing Missouri, The Messenger, The People vs. Larry Flynt) landade i Sverige i veckan för att för första gången påbörja arbetet med Ruben Östlund, som vann Palme d’Or i Cannes 2017 och blev Oscarsnominerad för sin senaste film The Square. Östlund har även tidigare uppmärksammats för sin film Force Majeure (2014) i Un Certain Regard i Cannes. I Östlunds nya satsning, satiren Triangle of Sadness, spelar Woody Harrelson rollen som en marxistisk sjökapten på en lyxyacht som sjunker. Triangle of Sadness blir den femte av Ruben Östlunds långfilmer som Film i Väst samproducerar.

”Jag är väldigt glad att vi har återupptagit inspelningarna. Vi visste inte om Woody skulle kunna komma till Sverige i tid. När jag satte ihop mitt team så hade jag Real Madrid som förlaga. Precis som spelarna i Real Madrid ska alla skådespelare vara helt perfekta för sina roller. Precis så perfekt kändes det när Woody klev in i rollen som sjökaptenen. Det är imponerande att se hans nivå på skådespeleri”, säger Ruben Östlund.

Woody Harrelson fick sin första stora roll i komedin White Men Can’t Jump (1992). Därefter har han haft stora roller i filmer såsom Adrian Lynes Indecent Proposal (1993) och Oliver Stones Natural Born Killers (1994), följt av Roland Emmerich’s 2012 (2009), Zombiland (2009), The Hunger Games-serien (2012, 2013, 2014 och 2015), Now You See Me (2013, 2016) samt HBO-serien True Detective med flera.

”Det är ett stort privilegium att få arbeta med den geniale Östlund. I dessa oroliga tider är det inte mycket annat som hade fått mig att resa så här långt. Arbetet med filmen är oerhört inspirerande för mig”, säger Woody Harrelson.

Triangle of Sadness är Ruben Östlunds första helt engelskspråkiga film – en episk satir som utspelar sig i modevärlden och de superrikas universum. I filmen blir modellparet Carl (Dickinson) och Yaya (Dean Kriek) medbjudna på en lyxkryssning. Men när yachten sjunker blir de strandsatta på en öde ö med ett gäng miljardärer och en städerska (De Leon). I kampen om överlevnad kastas hierarkierna snabbt om när det visar sig att städerskan är den enda i gruppen som vet hur man fiskar.

“Det är den femte av Ruben Östlunds långfilmer som vi samproducerar så det känns väldigt spännande att följa arbetet, och väldigt roligt att världsstjärnan Woody Harrelson äntligen finns på plats i Trollhättan för fortsatt inspelning, det var några nervösa veckor där”, säger Peter Possne, produktionschef på Film i Väst.

Östlund har skrivit manuset till Triangle of Sadness som produceras av Erik Hemmendorff på Plattform Produktion och Philippe Bober på Coproduction Office i samproduktion med bland andra Film i Väst.

Beräknad premiär år 2021.

Filmen produceras av Plattform Produktion och samproduceras av Film i Väst, Essential Films, Coproduction Office, SVT, BBC Films, Arte France Cinéma och ZDF/Arte, Svenska Filminstitutet, Eurimages, BFI (awarding National Lottery funding), Medienboard Berlin-Brandenburg, Danska Filminstitutet och Nordisk Film & TV Fond. Filmen produceras i samarbete med Bord Cadre Films, Sovereign Films och Piano Films.SF Studios distribuerar filmen i Norden.
För mer information, vänligen kontakta:

Johanna Strand, presskontakt Sverige, Kult PR, johanna.strand@kultpr.se , +46 70 732 73 66

Ulrika Grönérus, kommunikationschef Film i Väst, ulrika.gronerus@filmivast.se, +46 708 64 37 36

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Henrik Dorsin, Mia Benson, Ruben Östlund, Woody Harrelson, Foto: Tobias Henriksson
Henrik Dorsin, Mia Benson, Ruben Östlund, Woody Harrelson, Foto: Tobias Henriksson
Ladda ned bild
Woody Harrelson och Ruben Östlund, Foto: Tobias Henriksson
Woody Harrelson och Ruben Östlund, Foto: Tobias Henriksson
Ladda ned bild

Om

Film i Väst
Film i Väst
Åkersjövägen 4
46153 Trollhättan

0708-643736http://www.filmivast.se

Film i Väst är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och TV-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, TV-drama, dokumentär- och kortfilmer. Samproduktionerna har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes har Film i Västs samproduktioner varit framträdande. Sammanlagt har Film i Västs samproduktioner vunnit 150 Guldbaggar. Till det kommer ytterligare 295 nomineringar. 2017 såg fler än 300 miljoner tittare någon av Film i Västs samproduktioner globalt. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Sveriges ledande filmregion.

Följ Film i Väst

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Film i Väst

Nu startar inspelningen av Utvandrarna i Västra Götaland7.9.2020 08:00:00 CESTPressmeddelande

Nu börjar inspelningen av storsatsningen Utvandrarna. Produktionen har flyttats till Sverige och Västra Götaland där hela ensemblen nu är på plats. Filmatiseringen av Vilhelm Mobergs folkkära berättelse regisseras av Erik Poppe och i huvudrollerna syns Lisa Carlehed och Gustaf Skarsgård. Tove Lo gör filmdebut i rollen som Ulrika, Sofia Helin porträtterar Judit. I rollen som Kristinas mor ser vi Lena Strömdahl istället för Liv Ullmann, som mot bakgrund av coronapandemin inte längre har möjlighet att medverka. Tillsammans kommer denna stjärnspäckade ensemble att skildra de folkkära och ikoniska karaktärerna i Utvandrarserien.

Tove Lo gör sin första filmroll – spelar Ulrika i Utvandrarna19.8.2020 14:00:05 CESTPressmeddelande

Svenska världsstjärnan Tove Lo tar klivet över till vita duken i SF Studios storsatsning Utvandrarna. Sedan genombrottet 2013 med hitsingeln Habits (Stay High) har den flerfaldigt grammisbelönade artisten tagit musikvärlden med storm. Nu ska hon tillsammans med bland andra Lisa Carlehed och Gustaf Skarsgård ge Vilhelm Mobergs klassiker nytt liv. Filmen produceras av SF Studios i samproduktion med bland andra Film i Väst och inspelningen påbörjas i september i Västra Götaland. Filmen beräknas ha premiär julen 2021.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum